Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Nooit meer files

 

Jacob Spoelstra

De files zijn dankzij de coronacrisis grotendeels verdwenen. Mooi toch? Het kan dus wel. Het fileprobleem is dus niet zo onoplosbaar als we dachten. En kunnen we afspreken dat na de coronacrisis de files niet meer terugkomen? Of gaan we straks weer met z’n allen alleen in onze auto op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plek in een rijtje staan?

En ik weet, zodra het weer mag, dat het moeilijk gaat worden want we zijn gewoontedieren. Vooral wij Nederlanders. We ontbijten om zeven uur, lunchen om half één en we zetten om vijf uur de piepers op het vuur. Als ik aan mijn moeder vraag ‘wil je koffie?’, dan is vaak haar eerste vraag ‘hoe laat is het dan?’. Als het tijdstip fout is, hoef ik haar niks in te schenken. Wij zitten op vakantie in Frankrijk ook gewoon om zes uur in restaurant en dan moeten we vervolgens anderhalf uur wachten want de kok doet om half acht pas de keuken open.

Controleren

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Hoe belangrijk is het dat je in de spits naar het kantoor moet rijden? Want wat deze coronacrisis ons heeft geleerd, is dat het niet hoeft. Of wil je baas na de coronacrisis je nog steeds controleren of je wel aan het werk bent? Daar zijn we nu inmiddels wel overheen toch?

Iedereen die na de coronatijd nog in de file staat moet straks toch bij zichzelf denken, dit hoef ik niet te doen, ik had ook thuis kunnen werken en pas om een uur of elf naar kantoor kunnen rijden. Ik had de dag ook kunnen beginnen met lekkere koffie in plaats van die slappe automaatkoffie waarmee je baas drie kwartjes op jaarbasis probeert uit te sparen.

Carpoolen

En als je je collega’s dan nog steeds zo graag fysiek ziet en ze thuis zo mist, ga met ze carpoolen. Dat zou het hele fileprobleem ook oplossen. Brengt deze coronacrisis ons toch nog iets positiefs.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7098070). © Jaarbeurs IT Media.

8,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.