Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Geen standbeeld

 

Jacob Spoelstra

Ik kreeg afgelopen zondag voor Vaderdag van mijn kinderen het boekje ‘Hoe word ik grappig?’. Dit was niet echt een bemoedigend cadeau. Misschien hadden de kinderen van Johan Derksen het boekje ook aan hem kunnen geven. Zijn racistische grappen liggen mede dankzij ‘Black Lives Matters’ nogal onder vuur.

Zo liggen er wel meer dingen onder vuur dankzij de Black Lives Matters-beweging. Standbeelden bijvoorbeeld. Nu ligt de lat wat standbeelden in Nederland betreft niet zo heel hoog. André Hazes senior heeft een standbeeld. Nu weet ik ook wel dat André Hazes senior veel heeft betekend voor de alcoholindustrie, maar met de kennis van nu weten we ook dat het niet erg bevorderlijk is voor de volksgezondheid.

Witte vrouw

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het grote probleem in Nederland is dat niemand zichzelf een racist noemt. Ook Johan Derksen niet. Sterker nog, ze worden boos als je ze een racist noemt. En ik vind het prima dat je het vervelend vindt dat je een racist wordt genoemd, maar misschien moet je dan ook niet de meest racistische dingen roepen. Als je het vervelend vindt dat mensen je een ijscoman noemen, moet je misschien stoppen met het verkopen van ijs.

Maar in hoeverre matters black life in de ict? Ik zie wel steeds meer kleur in de ict, maar dit betreft met name de werkvloer. Als je de aankondigingen van nieuwe directeuren op dit medium ziet, dan moet je concluderen dat de ict ook nogal racistisch is. Of blanke mannen van middelbare leeftijd zijn gewoon veel betere directeuren dan zwarte mannen, dat zou de andere conclusie zijn. Af en toe komt er een vrouw voorbij, maar ook dat is een uitzondering en ook zij is wit.

Kleurquotum

Een tijdje geleden hadden we het nog over een vrouwenquotum. Waarom niet een kleurquotum? Dat we afspreken dat de gemiddelde kleur in de directie licht bruin moet zijn. Of ben ik nu ook een racist? Plaats voor de zekerheid maar geen standbeeld voor mij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6947871). © Jaarbeurs IT Media.

6,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.