Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Ict’er is verwend

 

Jacob Spoelstra

Altijd leuk, die onderzoeken door recruitmentbureaus over wat ict’ers willen. Recruitmentbureau Robert Walters deed er ook eentje en daar kwam naar voren dat ict’ers uitdaging willen, naast een goede werk-privébalans, invloed hebben op het beleid en thuiswerken. Kortom, de ict’er wil uitdaging en zich bemoeien met het bedrijf, maar wel in zo min mogelijk uren en het liefst thuis op de bank. Dat klinkt nogal verwend.

Ik snap dat wel. Dit soort dingen ontstaan. Elk jaar komt er een eis bij.

Het is zoals je je vakantie uitzoekt. De eerste vakantie denk je nog: maakt me niet uit, joh, als het maar niet te duur is en boven de 28 graden. Vervolgens kom je er die vakantie achter dat dat zwembad bij de camping wel erg lekker was. De volgende vakantie zoek je dus op: niet te duur, boven de 28 graden en zwembad. Je komt er echter achter dat je die airco die je vorig jaar had, dit jaar hebt gemist. Dus het jaar erop ga je zoeken op: niet te duur, boven de 28 graden, zwembad en airco. En zo wordt je lijstje met wensen steeds groter en je zoektocht naar een vakantie ingewikkelder.

Salaris

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Zo gaat het ook met je baan. Hoe langer je werkt, des te meer eisen heb je. Terwijl: waarom ging je oorspronkelijk werken? Eigenlijk om geld te verdienen. Heel gek dat in het onderzoek naar voren komt dat salaris pas op de vijfde plaats staat. Zelf denk ik dat salaris op één zou moeten staan.

Nu niet heel hard gaan roepen dat dit niet zo is, want laten we eens een experimentje doen. Stop de maandelijkse betaling aan al die ict’ers maar eens. Ik ben heel benieuwd hoeveel van die ict’ers er komende maandag op hun werk verschijnen. Of thuis op de bank inloggen (dat mag ook).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6877383). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.