Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Ict’ers gaan erop vooruit

 

Jacob Spoelstra

Uiteraard heb ik gisteren ook naar de troonrede geluisterd en uiteraard was ook ik onder de indruk van de baard van de koning. Maar ik dacht wel: ‘leuk zo’n baard maar die moet natuurlijk ook weer onderhouden worden. Dat zal ook wel weer zo’n drie ton per jaar kosten.’

En uiteraard was ik benieuwd, hoeveel gaan we erop vooruit? Dat is altijd de grote vraag. We willen er namelijk altijd op vooruit gaan. Het moet elke keer ietsjes meer, beter en sneller. Iemand heeft ooit eens bedacht ‘stilstand is achteruitgang’, dus zijn we nu zo geprogrammeerd dat we in paniek raken als we er niet op vooruit gaan. Het is de levensader van de ict.

Netflix

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dus de volgende mobiel moet lichter zijn, een langere batterijduur hebben en camera’s aan zowel de voor-, achter- als de zijkant. We zijn bezig met het uitrollen van 5G, maar ik weet zeker dat er nu al mensen bezig zijn met het ontwikkelen van 6G en hoger. Als een aflevering op Netflix is afgelopen dan moest je tot een poosje geleden tien seconden wachten en dan ging hij automatisch door naar de volgende aflevering. Inmiddels hebben ze dit verkort naar vijf seconden. Ik vind dat nog te lang. Er komt nog een tijd dat halverwege de aflevering de volgende aflevering alvast begint in een nieuw venster.

ZZ Top

En daarom zou ik het volgend jaar leuk vinden als de koning dit tijdens de troonrede zou voorlezen: ‘Beste leden van de Staten-Generaal, het is genoeg zo. Wat we nu hebben is ook prima. We bestellen eten via de computer, bijna overal is wifi en als we willen kunnen we onszelf vervoeren op een elektrisch skateboard. We leven gewoon in ‘Back tot the Future’!’. En dat hij dit dan voorleest met een nog grotere baard. Dat mensen denken: ‘hebben ze nou dit jaar ZZ Top ingehuurd?’. Zijn we er toch weer een beetje op vooruit gegaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6801082). © Jaarbeurs IT Media.

8,6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.