Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Zoek het zelf maar uit

 

Ict-studenten uit Groningen, Deventer en Rotterdam trokken van de week aan de bel. Volgens de studenten leren ze gedateerde, onveilige code schrijven, werken ze met oude hardware en software en lopen de docenten achter. Lijkt me ook lastig als ict-docent om de jeugd bij te houden.

Ik hou mijn kinderen ook niet bij. Dat denk je soms wel. Je denkt soms wel dat je erbij hoort, bijvoorbeeld als je met net iets te hippe kleren uit het pashokje komt, maar vervolgens zie je dan ineens allemaal jonge mensen heel hard de winkel uitlopen en je ziet ze denken ‘o nee, verkeerde winkel’.

Succes met solliciteren

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het valt ook niet mee om als docent ict alles bij te houden. Als leraar Nederlands heb je het bijvoorbeeld veel makkelijker. Er komen niet ineens allemaal nieuwe grammaticaregels bij. Dit proberen de jongeren wel met hun straattaal, maar dat noem je gewoon spelfouten en je wenst ze veel succes met solliciteren later.

Maar ik heb het te doen met een ict-docent. Je zit met allemaal studenten in de klas die eigenlijk beter in hun vak zijn dan jij. Je voelt je als een vader die een spelletje memorie verliest van zijn vierjarige dochter. Het enige waar jij beter in bent is dat jij je mobiel niet drie keer per week op de grond laat vallen.

Omscholen tot ict-medewerker

Maar misschien moet je ze ook helemaal geen lesgeven in ict. Dat kan ook niet want het is nieuwe technologie. Het verandert steeds. Tegen de tijd dat het lesmateriaal af is, is de stof oud. Een nieuw recept staat ook niet in een kookboek. En misschien moeten we dat de studenten ook aan het begin van het schooljaar vertellen. ‘Voor dit vak heb je geen leraar. Zoek het zelf maar uit. Wij kunnen jullie niet helpen. En als je toch een leraar met studieboeken wilt ga dan maar lekker Nederlands studeren. Zodra de nood te hoog is, scholen we je toch wel om tot ict-medewerker.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6349090). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.