Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Niet voor vrouwen

 

Om de zoveel tijd probeert weer iemand het om meer vrouwen in de ict te krijgen. Zo las ik vorige week hier op de site ook weer een dappere poging van iemand die vier tips gaf om meer vrouwen binnen je ict-bedrijf te krijgen. Mijn stelling is dat dit onbegonnen werk is omdat vrouwen het nu eenmaal minder leuk vinden om in de ict te werken. Dat kan.

Sommige dingen zijn echt dingen die wij mannen alleen leuk vinden, zoals het spelen met modeltreintjes op zolder, vissen of een bushokje slopen. Vooral vissen trouwens. Dat zie je erg weinig vrouwen doen. Als je er namelijk de hele tijd doorheen gaat zitten kwekken, bijten ze niet.

Wij mannen willen overigens best meer vrouwen in de ict. Graag zelfs. Er is geen mannelijke ict-manager die na het sollicitatiegesprek tegen de hr-medewerker zegt ‘goede kandidaat, maar wat jammer dat het een vrouw is’.

Systeembeheerders met paardenstaart

Ik moest laatst optreden op een Techdag waar voornamelijk nerds op afkwamen. Je kon het gewoon ruiken. De paar vrouwen die aanwezig waren stonden in de standjes van de aanwezige ict-leveranciers die het evenement sponsorden. Ik had het wel leuk gevonden als zij als gadget een bus deo zouden uitdelen.

Toen ik vanuit achter de zaal inkeek, had ik nog wel even goede hoop. Ik dacht nog ‘nou, er zijn veel meer vrouwen dan ik dacht’. Maar toen ik op het podium de voorkant kon bekijken bleken het toch allemaal systeembeheerders met een paardenstaart te zijn.

Aanleg voor autisme

We houden nu eenmaal van andere dingen. Een beetje ict’er hoort ook aanleg voor autisme te hebben. Daar zijn vrouwen ook minder goed in. Ik heb bij een ict-bedrijf gewerkt waar tijdens een sollicitatiegesprek een kandidaat vrouwen geen hand wilde geven omdat hij moslim was. De kandidaat is gewoon aangenomen. Het vrouwelijke hoofd HRM zei ‘deze programmeur geeft me geen hand, maar hij praat tenminste met me en dat kan ik van de meeste andere programmeurs van ons bedrijf niet zeggen’.

Dus van mij krijgt u geen vier tips om meer vrouwen in de ict te krijgen. Vier tips, dat zijn ook veel te weinig woorden om een vrouw te overtuigen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6035193). © Jaarbeurs IT Media.

6,8


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.