Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Ontslagen door telefoon

 

Ik las van de week dat is onderzocht dat de gemiddelde gebruiker 221 keer per dag op zijn of haar mobiele telefoon kijkt. Hoe deden we dat vroeger? Keken we toen ook om de zo veel tijd op de kalender, liepen we ook constant naar de voordeur om te kijken of er iemand had aangebeld en belden we ook 23 keer de voicemail om te horen of iemand iets had ingesproken?

Een telefoon heeft iets magisch. Een trillende telefoon is alsof iemand je op de schouder tikt. Je moet toch even kijken wie het is. Het kleine telefoonschermpje is vele male interessanter dan je leven er omheen. We willen alles via onze telefoon doen. Het is de afstandsbediening van ons leven geworden. Zonder afstandsbediening lukt het ook wel, maar dan moet je helemaal naar de televisie lopen.

Vervangen rijbewijs

Zo werkt de Rijksdienst voor Wegverkeer aan een app voor op de smartphone die het huidige rijbewijs kan vervangen. Je hoeft hem dus straks niet meer af te halen bij het loket van het gemeentehuis, waar je er altijd achter komt dat je geen goede pasfoto bij je hebt, maar je kunt hem gewoon downloaden bij de App Store. In Amsterdam is er een kleine zorgaanbieder die zijn klanten de thuishulp laat uitkiezen met behulp van een tinder-achtige app. Al swipend kun je selecteren wie je luier gaat verschonen.

Bij de ING gaan er zelfs zevenduizend medewerkers uit omdat alles wat deze mensen dagelijks aan het doen zijn, we nu zelf met de telefoon kunnen. Deze mensen moeten nu naar het UWV, die deze week bekend maakte 463 miljoen euro extra te investeren om de ict soepeler te laten verlopen. Ik herhaal: 463 miljoen euro om je ict soepeler te maken!

Naar Mars (en terug)

463 miljoen euro, daarmee kun je met twaalfhonderd personen naar Mars en dan hou je ook nog geld over voor de terugreis. Lijkt me trouwens wel frustrerend dat de man van het UVW je excuserend vanwege de slechte ict vraagt, waarom je bent ontslagen? En dat je dan moet antwoorden: ‘Omdat bij ons de ict wél soepel liep.’

Niemand wil overigens naar Mars. Ze hebben daar super slecht bereik en je wilt toch graag naar huis bellen. Vraag dat maar aan E.T..

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5849536). © Jaarbeurs IT Media.

7,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.