Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ICT-juichpak

 

Jacob Spoelstra

Vroeger hadden we geen juichpak van Roy Donders. Toen zongen we gewoon ‘Hij is een hondenlul’ in onze gewone kleren. Nu hebben we een Roy Donders-juichpak en staan we voor hondenlul. Niet met het voetbal overigens want dat gaat fantastisch. Tenminste, terwijl ik dit schrijf, leef ik nog steeds in een roes dat ‘we’ van Spanje hebben gewonnen.

De scheidsrechters op het WK staan wel voor hondenlul. Dit komt doordat voetbalorganisatie FIFA systematisch weigert te automatiseren. Weliswaar hebben we nu de doellijntechnologie, maar verder moet de scheidsrechter het met zijn fluitje en zijn eigen ogen doen. En een bus scheerschuim. Deze gebruikt hij als spelers op 9,15 meter afstand moeten staan. Super handig. Ik gebruik de bus scheerschuim nu ook in het dagelijks leven voor als ik vervelende mensen op afstand wil houden.

Flut argumenten

Overigens is de FIFA niet de enige die niet van nieuwe technologische ontwikkelingen gebruik wil maken. Menig ict-bedrijf maakt dagelijks mee dat het zijn klanten niet kan overtuigen dat digitaal werken sneller en betrouwbaarder is en tegen minder kosten. Ook dan worden flut argumenten genoemd als ‘ja, ik wil het toch zelf kunnen controleren’, ‘een face to face-contact is toch beter’ of nog de ergste ‘ik kan het zelf sneller’.

Niet dat deze argumenten lang stand houden, want de geschiedenis heeft uitgewezen dat alles wat geautomatiseerd kan worden, op den duur wordt geautomatiseerd. Of het wordt uitbesteed aan een derdewereldland. Of dit een reden is om te juichen? In ieder geval niet in een Roy Donders-juichpak.

Nederland wereldkampioen in 2026

Overigens werkt het juichpak van Roy Donders pas voor het WK in 2026. Het pak kost slechts 9,99 euro en zal wel worden gemaakt door kinderen uit de derde wereld. Omdat deze kinderen dat juichpak nu moeten maken, kunnen ze niet voetballen en zullen dus nooit een topvoetballer worden. Hierdoor helpt het juichpak Nederland op het WK in 2026 alsnog wereldkampioen te maken.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5113371). © Jaarbeurs IT Media.

5,7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.