Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ICT’er in joggingbroek

 

Jacob Spoelstra

Ik las vorige week op de Computable-website dat thuiswerkers 39 procent productiever zijn dan hun niet-thuiswerkende collega’s. Hierbij werd aangegeven dat het wel belangrijk is dat je thuis een goede werkplek hebt met de juiste ict-ondersteuning. Ga dus niet thuiswerken op de bank in je joggingbroek.

Vooral niet dat laatste. De joggingbroek is namelijk het luiste kledingstuk dat er is. Als je een joggingbroek aan hebt, had je dus geen puf meer om een spijkerbroek aan te trekken. Toen de uitvinder van de joggingbroek voor het eerst zelf een joggingbroek aan had, is hij direct gaan zitten en heeft hij gezegd: ‘Zo deze jongen komt vandaag niet meer van de bank af.’

Stoere piloot bij Top Gun

Je ziet ook nooit iemand joggen in een joggingbroek. Als je een joggingbroek aan hebt, dan zeg je eigenlijk: ‘Ik weet niet wat jullie allemaal van plan zijn vandaag, maar ik heb daar dus geen zin in.’ Je ziet weleens mensen die hebben een joggingbroek aan en een leren jas. Dat is helemaal raar. Dan zegt je bovenkant: ‘Ik ben een stoere piloot, ik heb gesolliciteerd bij Top Gun.’ En je onderkant zegt: ‘Maar ik ben helaas niet aangenomen.’ Dus thuiswerken prima, maar niet in een joggingbroek.

Als je mensen vraagt wat ze het meeste missen als ze thuiswerken, dan roepen ze bijna allemaal het contact met mijn collega’s. Maar blijkbaar levert het contact met je collega’s, behalve dat het leuk is, niks op. Sterker nog, je wordt er 39 procent minder productief door. Contact met anderen werkt dus voor de productiviteit averechts.

Mensenschuwe, autistische nerds

Laten we dus alle overleggen ook maar afschaffen en gewoon weer mensenschuwe, autistische nerds gaan aannemen. Voor het contact met de klant nemen we dan wel speciaal een sociaal iemand aan die heel goed kan uitleggen dat we de afgelopen periode wel heel productief zijn geweest, maar niet echt hebben gemaakt waar de klant eigenlijk om heeft gevraagd. En dat komt allemaal omdat de ict’ers thuis hebben gewerkt.

Voor de mensen die hieronder nu gaan schrijven dat ik wel eens betere columns heb geschreven; ik heb deze column thuis geschreven. In mijn joggingbroek.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5023926). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.