Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: The war for talent

 

Jacob Spoelstra

Nu zo langzaam aan de rook van de crisis opstijgt en het Leger des Heils de gaarkeuken kan sluiten, hoor je steeds vaker (weer) de term ‘the war for talent’ voorbij komen. Vorige week nog op deze site. ‘The war for talent’, dat klinkt alsof het een dartwedstrijd op RTL7 is.

Nu zijn we in de ict-industrie zeker niet op zoek naar darters. Al was het alleen maar omdat het gemiddelde IQ van een darter niet boven de triple 20 uitkomt. Sterker nog, als je het IQ van alle darters bij elkaar optelt dan heb je precies één vmbo-diploma. Het is ook niet voor niets dat darten de enige sport ter wereld is waar ze iemand inhuren voor de puntentelling.

Talentenwedstrijd

Wat is dan wel ‘the war for talent’? Het is een talentenwedstrijd waar medewerkers een baan en werkgevers een talent kunnen winnen. Het leuke aan de wedstrijd is dat we allemaal meedoen. Hoezo, hoor ik je denken. ‘Ik zoek helemaal geen nieuwe baan en ik zoek helemaal geen nieuwe medewerkers.’

Nee, maar jouw baas gaat binnenkort wel vinden dat als je nog lang op datzelfde niveau blijft zitten, je weleens rond mag gaan kijken. En een tevreden medewerker weet inmiddels wat hij waard is, dus gaat hij binnenkort even snuffelen bij de concurrent. We doen mee, of we nu willen of niet.

Liveshows

Bij ‘the war for talent’ is het ook net zoals al die talentenjachten op tv. Hoe jonger de deelnemer, des te meer kans maak je op de overwinning. En natuurlijk doet er weleens een oudere deelnemer mee, maar je moet wel heel veel talent hebben om naar de liveshows te gaan.

Verontrustend? Aan de ene kant wel. Het levert voor zowel de werkgever als de werknemer niet echt een stabiele situatie op waar talent kan worden ontplooid. Aan de andere kant, je kunt altijd nog darter worden.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4945960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.