Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Minder salaris

 

Jacob Spoelstra

Ik wou vroeger altijd buschauffeur worden. Het lijkt me nog steeds leuk. Groot stuur in je handen, zwaaien naar de andere chauffeurs en je hebt macht. Je bent de baas van de busbaan. Dan rij je op een halte af en dan zie je in de verte al dat er niemand bij de halte staat. Maar uit je ooghoeken zie je twee bejaarde mensen zwaaien en heel erg hard hun best doen om jouw bus te halen. Dus wat doe je dan natuurlijk? Terug zwaaien en gas geven! En je trekt er een gezicht bij van ‘ja, sorry ik kan aan de buitenkant niet zien wat jullie in de oorlog allemaal hebben uitgespookt’.

Maar ik ben geen buschauffeur geworden, ik ben in de ict terecht gekomen. Waarom? Omdat ik niet het salaris van een buschauffeur wil. Ik wil het salaris van iemand die in de ict werkt. Het verbaasde mij dan ook niet dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt.

Messi bij Barcelona

Uit een onderzoek van Yacht, Randstad en Tempo Team bleek vorige week dat hoogopgeleide technici het salaris veruit op de eerste plaats zetten. Het is voor de techneuten onder ons zelfs een reden om hun passie als techneut op te geven en leidinggevende te worden, want die verdienen meer. Dit leidde vorige week tot heftige discussies waarbij de meeste mensen tot de conclusie kwamen dat techneuten dan maar meer moeten gaan verdienen.

Techneuten moeten niet meer verdienen. Leidinggevenden moeten gewoon minder verdienen. In het voetbal verdient de coach van Barcelona ook minder dan Lionel Messi. Messi gaat pas coach worden als hij niet meer kan voetballen.

Medewerkers motiveren

De functie van leidinggevende is zwaar overschat. De reden dat er zo weinig vrouwen zijn die leidinggeven is omdat er voor hen te weinig uitdaging in zit. Het enige waarvoor je moet zorgen is dat jouw medewerkers gemotiveerd zijn. En waar motiveer je jouw medewerkers mee? Precies, een hoog salaris.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4754415). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.