Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ICT'ers tekort

 

Jacob Spoelstra

We komen ict'ers te kort en niet zo'n beetje ook. Volgens branchevereniging ICT~Office komen we in 2016 maar liefst 11.000 hoogopgeleide ict'ers te kort. Maar ik denk dat we nog veel meer te kort komen. Wat kun je tegenwoordig nog met 11.000 hoogopgeleide ict'ers? Alleen voor de ov-chip kaart heb je al 11.000 hoogopgeleide ict'ers nodig.

Waarom we nog meer nodig hebben? Omdat Google met een bril komt. Inderdaad Google is bezig met een bril waarmee je onder meer kunt internetten. We gaan een periode krijgen waar we op elk voorwerp internet proberen te krijgen. Het is een beetje wat Lady Gaga probeert met hoofddeksels. Die probeert van elk voorwerp een hoofddeksel te maken. Maar Google komt met een computerbril en de bril is te bedienen met je ogen. Als er dus net een lekker wijf voorbij loopt, dan ben je in één keer al je informatie kwijt.

Flutvraag

We hebben een tijd gehad dan zetten we overal een klok of een thermometer op. Dit gebeurt nu met internet. Op elk voorwerp komt internet. Telefoons met internet, auto's met internet, spiegels met internet, tafels met internet, zuurkoolstamppot met internet.

Wat het nut daarvan is? Dat is, zoals de trainer van AZ Gert Jan Verbeek zou zeggen, een flutvraag. Het hoeft geen nut te hebben. Als het kan dan gebeurt het. Waarom eet je een zak drop leeg terwijl je allang genoeg hebt gehad? Waarom heb ik op mijn UPC-box Omroep Brabant zonder ondertiteling? Omdat het kan.

Irrelevant

Is dit verontrustend? Nee, niet voor de ict-industrie. Wij moeten er blij mee zijn. Want blijkbaar gaan mensen nieuwe mogelijkheden gebruiken zonder dat het nut heeft. Denk maar eens aan al die producten waar de i van irrelevant voor staat. En daarom denk ik dus dat we veel meer dan 11.000 nieuwe hoogopgeleide ict'ers nodig hebben. Hoe krijg ik anders internet op mijn ov-chipkaart? Of kan dat allang?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4488359). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.