Managed hosting door True

Column

‘Gehunt'

 

Als Enterprise Intelligence (EI) specialist ben ik er stellig van overtuigd dat professionals met ruime werk- levenservaring beter presteren op het grensvlak van ICT en bedrijfsvoering. Op het terrein van EI moeten professionals tegenwoordig beide kanten van het werkveld bedienen.

Zij moeten passie voor techniek enerzijds en inzicht en kennis van bedrijfsprocessen en mensen anderzijds in hun pakket hebben. Naar mijn mening zijn de meeste mensen daar pas klaar voor als zij niet alleen meerdere jaren relevante werkervaring hebben, maar ook de nodige levenservaring hebben opgedaan.

Terugkijkend op mijn eigen carrière rijst de vraag hoe dat in mijn tijd dan ging? Na mijn studie begon ik al meteen met passie en bevlogenheid. Wat is er dan zo veranderd dat ik mij nu voor mijn eigen bedrijf alleen richt op ervaren mensen in plaats van starters? Toen ik laatst op het lustrum van mijn studentenvereniging was, hoorde ik de eerstejaars alleen maar praten over studiepunten en tentamens. Doordat de regering een grote prestatiedruk uitoefent en maar vier jaar studiefinanciering verstrekt, is er weinig ruimte voor nevenactiviteiten. Lidmaatschap van een studentenvereniging en een functie in een bepaalde commissie zijn belangrijk voor een stuk persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben veel starters van nu een smallere ontwikkeling en missen een stuk ervaring. Zij zijn vaak te algemeen en te breed opgeleid en zijn nog weinig zelfstandig.

Starters doen er mijns inziens goed aan om zich binnen grote IT-bedrijven te ontplooien. Deze bedrijven bieden hen een fantastisch podium om te ontdekken waar hun passie en talent liggen en om veel mensenkennis en bedrijfservaring op te doen. Die ervaringen zijn uiteraard belangrijk om een goede consultant in de BI of ICT te worden. Pas als zij weten waar zij goed in zijn en waar zij voor willen gaan, kunnen zij zich specialiseren. Met deze specialisatie profileren zij zich duidelijk in de arbeidsmarkt. En als zij dan boven het maaiveld uitsteken, worden zij vanzelf door ons gevonden! Dat is een kwestie van mensen volgen en op het juiste moment benaderen!

Jeroen Blankendaal
Directeur bij Kadenza

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2448259). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.