Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Grensoverschrijdend gedrag

 

De Europese privacytoezichthouders hebben Meta, het moederbedrijf van Facebook, weer eens een boete gegeven. Dit keer is het 1,2 miljard euro. Wederom is de boete voor grensoverschrijdend gedrag omdat Facebook al onze gegevens doorsluist naar de Verenigde Staten.

Als ik dit lees dan denk ik altijd: Hoezo weer een boete? Waarom niet gewoon verbieden? We missen er toch niks aan? Het is toch niet zo dat als er geen Facebook meer is dat ze bij de gemeente Zaandam ineens hun werk niet meer kunnen doen? Sterker nog, misschien gaan ze eindelijk eens aan het werk.

Als een kind je met een waterpistool in het gezicht spuit, zeg je één keer: 'niet weer doen'. En bij een tweede keer pak je het speelgoed af. Elk ander bedrijf was allang verboden. En met elk ander bedrijf bedoel ik natuurlijk niet Shell, Unilever of Tata Steel. Voor dit soort bedrijven gelden andere regels. En met andere regels bedoel ik natuurlijk geen regels.

Westelijke Jordaanoever

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian met een waterontharder. Voor meer informatie kijk hier.

En er zijn ook genoeg alternatieven voor Facebook of Instagram.? We hebben nu toch bijvoorbeeld TikTok? Goed, dan gaan de gegevens in plaats van naar Amerika naar China. Een slecht voorbeeld misschien.  

De Consumentenbond diende onlangs een claim tegen Facebook in vanwege privacyschendingen. Ik heb me daarvoor ook aangemeld op zijn website. Het viel me op dat ik wel heel veel gegevens moest invullen. Wat gaan ze daarmee doen dan? Ik ben een keer in Israël geweest en de grens overgegaan bij de Westelijke Jordaanoever. Zelfs daar stelden ze minder vragen.

Belastingaanslag

Maar wel goed dat het een keer wordt aangepakt. En verbieden zal wel niet lukken maar die 1,2 miljard boete is inmiddels een mooi begin. Nu nog even een belastingaanslag die kant op sturen en het begint ergens op te lijken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7508755). © Jaarbeurs IT Media.

6


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.