Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Door elkaar gehaald

 

Jacob Spoelstra

De digitale wereld en de echte wereld lopen steeds vaker in elkaar over. Soms weet je niet eens in welke je nu zit.

Zo kwam ik vorige week een Gele Piet tegen. Het was in de Jumbo. Het was in de echte wereld, ik zeg het maar even bij. En ik zeg ook eerlijk, ik ben geen voorstander van Zwarte Piet maar Gele Piet mogen ze wat mij betreft direct met de boot naar Spanje (of waar gele mensen dan ook vandaan komen) terugsturen. Hij zag er namelijk nogal eng uit. Het was meer een Horror Piet. Ik was niet de enige die daar zo over dacht want kinderen liepen er met een grote boog omheen en hielden hun ouders stevig vast.

Banketstaaf

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Een volwassen man werd zelfs enorm boos op Gele Piet. Dat vond ik ook nogal overdreven. Het zag er ook nogal gênant uit. Een volwassen man die boos wordt op een verkleed persoon met een jutezak met snoep. Hij schreeuwde tegen de Piet: ‘Ik vind dit echt niet kunnen dat u geel bent.' Waarop de Piet vroeg: ‘Waarom niet?’ Waarop de volwassen man hem toesnauwde: ‘Gele Piet bestaat helemaal niet!’ Ik zeg er nogmaals bij, dit was een volwassen man met een bsn en stemrecht. Zijn vrouw stond er ook naast en had een banketstaaf in haar handen.

Toen ik het tafereel zag, besefte ik ineens dat deze man denkt dat Twitter echt bestaat. Deze man heeft niet door dat hij nu niet @anomienpje_44 is maar dat iedereen hem kan zien en horen wie hij is. Hij heeft niet door dat hij nu niet op een digitaal platform zit waar feiten niet tellen en je ongegeneerd iedereen de huid vol kunt schelden. Hij haalt twee werelden door elkaar.

President

Maar ik denk dat het probleem dat mensen deze twee werelden door elkaar halen steeds vaker voor gaat komen. In 2024 probeert er weer iemand op die manier president van de Verenigde Staten te worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7443609). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.