Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Asociaal netwerk

 

Jacob Spoelstra

Het rommelt bij Facebook. Een ex-medewerker van Facebook deed voor de Amerikaanse televisie en een commissie van het Congres even een boekje open over het asociale netwerk. Want zo kunnen we het volgens haar wel noemen.

Zo beschuldigde ze haar ex-werkgever er onder meer van dat het weet dat Instagram schadelijk is voor het zelfbeeld van kinderen, maar dat het daar niks aan doet. Als reactie hierop kondigde Facebook aan dat ze maatregelen gaan nemen om het welzijn van tieners op de verschillende platformen te verbeteren. Een van de maatregelen is dat ze kinderen af en toe een pauze willen geven als ze te lang op Instagram zitten. Het is alsof je cocaïnedealer tegen je zegt: ‘Niet alles in één keer opmaken hè!’.

Aantal uren

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Thuis trek ik af en toe de stekker uit de wifi maar dat mag niet meer van mijn vrouw. Die is net zo verslaafd. Facebook weet nog niet hoe ze de pauze gaan vormgeven. Vorige week heeft een medewerker alvast even geoefend door een pauze van een aantal uren in te lassen. Het werkte prima.

Mijn kinderen douchen altijd veel te lang. Dit kan ook omdat het warme water maar blijft stromen. Wij hadden vroeger thuis een boiler. Als je lang douchte, dan was ie leeg en had je koud water. We waren met z’n negenen thuis, dus alleen de eerste drie personen konden met warm water douchen. Dus als je twee minuten onder douche stond, werd er al op de deur gebonsd dat je moest opschieten.

Fatsoenlijk

Dit zou Facebook ook moeten instellen. Zodra je te lang achter het social media-platform zit, verdwijnen er steeds meer berichten. En pas als je een tijdje er niet op hebt gezeten, komen er weer heel langzaam een paar berichten. Dit zouden ze moeten doen; en natuurlijk een keer fatsoenlijk belasting betalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7258208). © Jaarbeurs IT Media.

8,8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.