Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Tik op de vingers

 

Jacob Spoelstra

Google heeft weer eens een tik op de vingers gekregen. Nu is dat niet zo raar want Google krijgt heel vaak een tik op de vingers net als alle andere grote techbedrijven.

De tik op de vingers is van onder meer de Europese commissie omdat deze zeer terecht vindt dat Google de consument misleidt. Google wekt namelijk de indruk het beste antwoord op je vraag te geven maar het is niet het beste antwoord maar het best betaalde antwoord op je vraag.

Geen verschil

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Vroeger, toen Google nog een zoekmachine was en niet een productencatalogus, kreeg je gewoon de beste antwoorden op je vraag. Heel voorzichtig begon Google toen advertenties aan de zijkant te zetten. Ach dachten we, die arme jongens mogen ook best een zakcentje verdienen voor hun harde werken. Daarbij was het evident dat dit advertenties waren. Ze hadden ook een andere kleur.

Vervolgens kwamen die advertenties tussen de andere zoekresultaten te staan maar het was nog steeds duidelijk dat het advertenties waren en de beste resultaten stonden nog steeds netjes bovenaan. Maar toen gingen de advertenties steeds meer naar boven en qua lay-out zagen ze er steeds meer uit als gewone zoekresultaten. Ze willen nu dat je het verschil niet meer ziet. Elke betaalde klik levert Google namelijk geld op.

Stadskanaal

"Maar ik stuur je naar Berkel en Rodenrijs "

Wat als je navigatiesysteem dit ook gaat doen? Dat je vraagt: 'weet je de route naar Stadskanaal?' En dat je navigatiesysteem dan antwoordt met: 'Ja, ik weet de route naar Stadskanaal maar ik stuur je naar Berkel en Rodenrijs want daar zijn de tuinstoelen in de reclame.' Ik denk dat je heel snel een ander navigatiesysteem wilt.

En misschien moeten we dit als consumenten nu maar eindelijk eens gaan doen. Er zijn genoeg alternatieven. En als je dat niet gaat doen, krijg je van mij een tik op de vingers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7221751). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.