Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Internet uitzetten

 

Jacob Spoelstra

Kan niet iemand af en toe het internet even uitzetten? Er is toch wel iemand die bij de knop kan? Ik bedoel natuurlijk niet het hele internet maar met name het social media-stukje. We moeten natuurlijk nog wel kunnen thuiswerken. Maar even een paar uur geen social media of telefoon. Zou het er dan niet veel rustiger uitzien in de wereld?

Nederland lijkt ontploft. Er zijn in veel steden rellen. Ik woon zelf in Dronten en daar hebben ze gelukkig het centrum nog niet verbouwd. Aan de andere kant, het zou er waarschijnlijk wel een stuk van opknappen.

‘Geachte boze burger’

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

De rellen zijn natuurlijk niet de schuld van social media, maar social media versterkt het effect wel enorm. Vroeger had je ook rellen, waarbij ik me dan afvraag hoe ze dat dan toen deden. Hoe wist je waar en wanneer je moest gaan rellen? Je kon moeilijk op de bonnefooi alleen naar buiten gaan en op de ramen van de plaatselijke bakker gaan slaan.

Je kreeg ook geen brief met daarin: ‘Geachte boze burger, wij zijn ook boos dus laten we daarom volgende week donderdag verzamelen in het centrum en ons dan gedragen als een stel randdebielen. Doe wel een mondkapje op anders herkennen je collega’s van je werk je en dat zou erg gênant zijn.’

Deel iets leuks

Ook het nieuws was veel trager. Op z’n snelst las je de volgende ochtend dat je gisteren mee had kunnen doen met het plunderen van de groenteboer. Nu is dat anders. Nu kun je live de rellen volgen op social media.

Social media maakt het delen heel erg makkelijker. En dat kan natuurlijk ook weer een van de grote voordelen van social media zijn. Ik zou daarom zeggen, maak daar gebruik van. Deel iets leuks vandaag. En als je dat niet kan, zetten we het uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7128212). © Jaarbeurs IT Media.

8,5


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.