Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Insta

 

Jacob Spoelstra

Instagram bestaat tien jaar. Ik moet eigenlijk Insta zeggen van mijn kinderen, maar ik blijf als boomer natuurlijk stug Instagram zeggen.

Instagram is bekend geworden omdat jouw leven met hun filters er net iets mooier uitziet. Daarnaast zitten er op Instagram veel influencers. Een influencer is een soort wandelende reclamezuil die foto’s en filmpjes post om producten onder de aandacht te brengen. Daar worden ze dik voor betaald. Als je je soms afvraagt waarom Sylvie Meijs alweer een bikinifoto plaatst, dan doet ze dat niet omdat ze te veel snipperdagen heeft en voor zestiende keer dit jaar op vakantie is, maar omdat ze een nieuwe bikini aanprijst. Of het drankje wat ze in haar handen heeft, dat is niet altijd duidelijk.

Afgelopen zomer gingen allemaal vrouwen met een maatje meer ook bikinifoto’s plaatsen op Instagram. Ze deden dit met de hashtag #bodypositivity. Hierop volgde ook veel positivity want heel veel mensen plaatsten reacties zoals: wat goed dat je dit doet en wat dapper dat je dit durft. Nu zag ik in het echte leven afgelopen zomer ook twee vrouwen met een maatje meer in de bikini bij het zwembad liggen. Ik ben toen maar even naar hen toegelopen en heb gezegd: 'Wat goed dat je dit doet’ en ‘Wat dapper dat je dit durft’. Je ziet dan toch dat dit op Instagram beter werkt.

Vluchten

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Toen tien jaar geleden ouders ook ineens naar Facebook gingen, vluchten hun kinderen zo snel als ze konden naar Instagram. Inmiddels hebben hun ouders ook ‘Insta’ gevonden, dus de kinderen zijn alweer uitgeweken naar Snapchat en TikTok of een ander onzinnig platform waar wij nog geen weet van hebben, maar waar we over drie jaar ook allemaal dingen posten waarbij het lijkt alsof we gelukkig zijn. En het erge is nog: niemand die ons daarvoor betaalt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7069470). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!