Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: We zijn zelf Grote Broer

 

Ik zat laatst met mijn oudste dochter voor de tv naar de Gay Parade te kijken. Ze vroeg me: ‘Papa waarom zwaaien die mensen in die bootjes allemaal zo blij?’. Ik zeg: 'Nou omdat ze geen kinderen hebben!'

Toch kun je als je ze eenmaal hebt niet meer zonder je kinderen. Sterker nog, je wilt elk moment van de dag weten waar ze zijn en wat ze doen. Daarom krijgen kinderen tegenwoordig als ze op de basisschool zitten al een telefoon. We willen elk moment op de hoogte zijn. Niet dat dit helpt want binnen een week zijn ze door hun databundel heen en elke dag na drieën is de batterij leeg. En ik weet ook dat dit mijn eigen schuld is omdat ik ze mijn oude iPhone heb gegeven, maar toch.

‘Big Brother is watching you’, was vroeger een schrikbeeld. Maar we doen het nu zelf ook. We zijn zelf Grote Broer geworden. Vroeger deden mensen dat niet. Je ging de deur uit en als je een aantal uren later weer thuiskwam hoopte je dat het huis er nog stond. Mensen hadden ook meer kinderen; dat scheelt natuurlijk ook.

Dochters

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Een collega van mij liet laatst op zijn iPhone zien hoe hij zijn hele huis vol had gestopt met camera’s. Ik vroeg hem wat hij in zijn huis verstopt had wat zo goed bewaakt moest worden. Drugs? Het ging om zijn kat! Je bent dan eigenlijk een beveiliger van je eigen huis geworden. Je zou eigenlijk een uniform met zo’n ‘V’ op je borst moeten dragen. Als je naar een feestje gaat heb je eigenlijk ook gewoon weekenddienst. Je bent nooit meer vrij.

Zelf heb ik geen camera’s in huis. Ik heb twee dochters die op ons huis passen. Niet dat dit helpt tegen inbrekers. Die kunnen namelijk in alle rust ons hele huis leeghalen terwijl onze twee dochters op de bank zitten te staren naar de oude iPhone van hun papa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6513821). © Jaarbeurs IT Media.

7,8


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.