Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Niets uitgehaald

 

De actie van Arjan Lubach om mensen van Facebook af te krijgen heeft niets uitgehaald. We blijven gewoon doorgaan ondanks alle waarschuwingen. Slechts een handjevol gebruikers blijkt ook daadwerkelijk te zijn gestopt. Zijn grootste fout was, denk ik, dat hij argumenten had.

Het begint op roken te lijken. Je kunt de meest verschrikkelijke waarschuwingen op een pakje sigaretten zetten, maar een beetje roker blijft de stinkstokjes toch kopen. Zelf denk ik dan ook dat je fabrikanten moet verplichten om alleen nog maar roze sigaretten te verkopen die zodra je eraan zuigt een grappig geluidje maken. Je moet dan wel heel graag nicotine willen. Dit zou je ook met social media kunnen doen. Je mag nog wel je privégegevens delen maar alleen als je er een lelijke foto van jezelf bijzet. Een beetje wat op LinkedIn gebeurt, zeg maar.

Verslaving

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Het is een verslaving en dan heb ik het niet alleen over social media maar over het internet in het algemeen. De zwaarste straf die ik mijn kinderen kan geven is als ik zeg: ‘je mag even niet op je mobiel’. En dan moet ik er drie seconde later achteraan zeggen: ‘en nee, ook niet op de laptop’. Dat kan ook niet want daar zit papa al op.

Als we het over verslaving in combinatie met internet hebben, dan gaat het altijd over een specifieke verslaving: gameverslaving, pornoverslaving of Facebook-verslaving. Maar nooit is iemand verslaafd aan internet in het algemeen. Ik vrees dat anders ook bijna iedereen bij de Jellinek-kliniek op de stoep zou staan. Dan zitten we met z’n allen in de kring.

Niet anoniem meer

‘Hallo, mijn naam is Jacob (Hallo Jacob!). Ik wilde zeggen, ik ben 49 jaar en ik ben verslaafd. Maar laat ik niet te veel over mijzelf vertellen want er zitten nog zeventien miljoen anonieme verslaafden in de kring die ook iets willen zeggen. Alhoewel, ik heb net mijn naam gezegd dus zo anoniem ben ik ook weer niet. Maar ja, wie van de internetverslaafden is dat nog wel?’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6358487). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.