Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Niet ons grootste probleem

 

Het had iets van de schooljongen die bij de conrector moest komen. 'Dus jij hebt tegen meneer Veenstra gezegd dat hij een saaie drol is die het meest onzinnige vak op aarde geeft?’ Natuurlijk weet Mark Zuckerberg dat hij fout zit. Maar hij moet ook heel even gedacht hebben, toen hij antwoorden moest geven op vragen van het Amerikaanse congres over het lekken van data van Facebook, ‘Waarom zitten hier zo veel oude mannen? Als ik nu heel langzaam ga antwoorden dan is zeker twintig procent van jullie aan het einde van mijn antwoord al dood’.

Facebook heeft miljarden gebruikers waaronder heel veel personen die fan van Dotan zijn. Dotan kwam van de week in het nieuws omdat hij heel veel nepprofielen op social media heeft aangemaakt die verrassend veel positieve berichten over Dotan naar buiten brachten. Zo schreven ze onder meer dat hij in zijn vrije tijd veel zieke kinderen bezoekt. Het begon pas echt op te vallen toen ze allemaal zijn muziek ook nog leuk vonden.

Ik heb social media weleens vergeleken met het gezicht van Linda de Mol. Wat echt is en wat nep, is niet helemaal duidelijk. Linda de Mol schijnt overigens ook fan van Dotan te zijn. Dus al die gegevens die gelekt zijn van Facebook, wat heb je eraan als je de echtheid ervan niet kunnen checken? Je kunt dan wel proberen de verkiezingen te manipuleren, maar eigenlijk verander je alleen het stemgedrag van Dotan.

Maar is dat in het gewone leven ook niet zo. Alsof daar alles echt is wat we zien en horen. ‘Alles goed? Jazeker!’, ‘Dit is de best wasmachine voor u mevrouw’, ‘Dit was al stuk’, ‘Ik hou van jou’, ‘Nee ik moest echt overwerken’.

Misschien is het lekken van data niet ons grootste probleem maar eerlijkheid.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6340239). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.