Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Ouderen 2.0

 

Een poosje terug moest ik optreden voor een ouderenbond. Waarom ik ‘ja’ had gezegd tegen het optreden weet ik niet meer precies, maar waarschijnlijk omdat ik er heel veel geld voor kreeg. Stand up comedy is niet echt iets voor ouderen. Tenminste, dat dacht ik.

Bij mijn eerste kleine openingsgrapje, ‘graag even de telefoons uit en het gehoorapparaatje aan’, moesten ze al hard lachen en eigenlijk ging dat de hele set zo door. Tot ik aan het einde kwam. Ik eindig vaak met een stuk over social media en ik twijfelde. Ik dacht, ik kan dat stuk wel doen maar de helft van de zaal weet natuurlijk niet wat social media precies inhoudt.

Facebook en Hyves

Dus ik vraag aan de zaal, ‘wie zit er nog niet op Facebook?’. In een normale zaal steken er dan altijd minimaal vijf veertigers trots hun hand op en ze trekken er een gezicht bij van ‘aan die hype doe ik als zelfstandig mens niet mee!’. Waarop ik dan meestal zeg, ‘oh jullie zitten zeker nog op Hyves!’. Maar nu stak slechts één iemand zijn hand op. En toen ik hem vroeg, waarom hij nog niet op social media zat zij hij: ‘Daar krijg ik de kans niet voor, want mijn vrouw heeft constant de laptop.’

Veel vernieuwingen worden tegengehouden omdat we ook rekening met ouderen moeten houden. Tenminste, dat roepen de veertigers en vijftigers altijd, maar ik begin er steeds meer in te geloven dat veel vernieuwingen niet doorgaan omdat juist de veertigers en vijftigers het niet bij kunnen houden. De ouderen willen wel, maar een paar vast geroeste werknemers vinden het vervelend om te veranderen.

Rare ouderen

Na het optreden voor de ouderenbond kwam er een hele oude man op me af en hij vroeg mijn visitekaartje. Hij vroeg of ik eventueel volgende maand wou optreden bij zijn biljartclub die 75 jaar bestond. Waarop ik zei, ‘oh, dus u vond het een leuk optreden?’. Hij zei, ‘dat weet ik niet want de batterijen van mijn gehoorapparaat waren op’. Rare mensen die ouderen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5051704). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.