Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Facebook is voor vrouwen

 

Jacob Spoelstra

Er wordt nog wel eens geklaagd dat vrouwen te weinig ict-minded zijn. Maar ze gaan ons inhalen. Dit doen ze al op social media. Uit een Europees onderzoek is gebleken dat vrouwen gemiddeld acht uur en veertien minuten per maand op sociale netwerksites zitten, tegenover 6,5 uur die mannen er aan kwijt zijn. Als je in je achterhoofd houdt dat vrouwen vier keer zo veel woorden nodig hebben dan mannen, dan valt dit verschil nog mee.

Maar het is wel logisch dat vrouwen meer op social media zitten. Vrouwen houden van complimentjes. En als er iets wordt gedaan op social media dan is het wel het geven van complimentjes. ‘Liken’ noemen ze dat ook wel. De meest gekke dingen worden ‘geliked’. Mijn vrouw zette laatst op Facebook dat, omdat de kinderen en haar man ziek waren, zij alles thuis alleen moest doen. Dit leverde vijftien ‘likes’ op. Oké, veertien daarvan waren van mij, maar toch.

Extra omzet

Bedrijven doen er ook van alles aan om maar ‘geliked’ te worden. Ik las laatst nog een bericht dat het bedrijf Zara binnen een paar maanden tijd maar liefst 650.000 ‘likes’ op Facebook had. Wat ik er graag achteraan gelezen had was hoeveel miljoen extra omzet dit ze had opgeleverd. Maar dat las ik niet.

Hoeveel al die ‘likes’ nu hadden opgeleverd stond er niet bij. Waarom niet? Omdat het ‘liken’ van iets geheel vrijblijvend is en niks oplevert. De ‘like’ is geen complimentje naar de ontvanger maar een complimentje voor de gever. ‘Kijk mij nou eens aardig doen: ik ‘like’ jou. Wat ben ik toch een toffe peer!’ Maar vertel dit maar niet aan al die vrouwen. Die denken dat de complimentjes gemeend zijn.

Niks beters te doen

Wat ik zelf met Facebook doe? Niet zo veel. Het enige dat ik met Facebook doe, is onder elk bericht wat er geplaatst wordt zetten: ‘Heb je niks beters te doen?’ Dit levert overigens niet echt heel veel ‘likes’ op. Maar Facebook is ook meer iets voor vrouwen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4688664). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.