Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Het einde van Facebook

 

Ik zei laatst tegen mijn vrouw: ‘We doen nooit meer iets samen.' Dus nu zitten we samen op Facebook. Stelletjes op Facebook, dat is heel sneu. Dan zet mijn vrouw op Facebook: ‘Vandaag hard gewerkt, kom ik thuis moet ik de kinderen halen, koken en nog de was doen ook.' En daaronder staat dan: ‘Jacob Spoelstra vindt dit leuk!'

Facebook is vorige week naar de beurs gegaan. Het is tot nu toe nog niet het succes wat men er van verwacht had. Ik zeg met name ‘men', want ik steek mijn geld nog liever in krasloten. Social media is net als een populair café. Op een gegeven moment besluiten een paar mensen dat het ergens anders gezelliger is en voor je het weet sta je alleen te drinken.

Tros Vermist

Ik heb laatst twee weken lang niks op Facebook gedaan. Het leven ging gewoon door. Er was ook niemand van mijn ‘vrienden' die de politie heeft gebeld en ik heb mijn vrouw niet bij Tros Vermist zien zitten. ‘Ik heb al twee weken niks van hem gehoord.'

Facebook blijft voor de fun. Je kunt zonder. Als iets leuk is, dan ruil je dat snel in voor iets dat nog leuker is. Als je zondag bij kennissen op bezoek zou gaan maar er belt iemand anders met een leuk feest, dan bel je de kennissen af.

Griekenland

Nadat Hyves voor veel geld werd verkocht, hebben we er ook nooit meer iets van gehoord. Second life, bestaat het nog? Myspace? MSN?

Facebook is zo'n honderd miljard waard. Dat lijkt veel, maar daar kun je Griekenland hooguit drie weken mee redden. In Griekenland gaan ze nu weer stemmen. Ze kunnen daar kiezen uit een partij die minder wil bezuinigen of een partij die meer geld wil uitgeven. Griekenland was vroeger ook meer waard.

De beste beleggingstip die ik ooit heb gehad was: volg nooit de beleggingstips op van iemand die zelf in een Skoda rijdt. Kijk maar wat je er mee doet.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4516239). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.