Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Buitengesloten

 

Jacob Spoelstra

Gisteravond kon ik geen verbinding met het internet krijgen. En wat doe ik in zo'n geval? Direct bellen? Nee, eerst zelf proberen het op te lossen. Of ja, oplossen. De nineties-oplossing. Ik trek de stekker uit de modem en start hem opnieuw op. Dit doe ik ongeveer zes keer terwijl ik na de eerste keer ook wel weet dat het niet aan de modem ligt. Als ik pech heb met de auto doe ik ook altijd de motorkap open. Puur uit medeleven met de motor, want ik heb geen idee wat er onder de kap zit.

Toen ik op de radio hoorde dat er een storing was bij UPC ben ik ook maar opgehouden met het opnieuw opstarten van mijn modem. Volgens het journaal was er iets mis met een server. Ik dacht het kan nooit aan een server liggen, want in dat geval trek je gewoon de stekker eruit en start je hem opnieuw op. Of het ligt wel aan een server, maar je weet niet welke server. Dat een UPC-medewerker alle stekkers van de servers er één voor één uittrekt, net zo lang dat internet het weer doet.

CDA

Of ik het erg vond? Nee, dan maar een avondje geen social media. Kon ik mooi even het CDA-lijstrekkersdebat zien waar ik na snel tellen er achter kwam dat het CDA inmiddels meer lijsttrekkers dan kiezers heeft.

Voor mij was de storing ook niet zo erg, maar voor veel jeugd wel. De jeugd van tegenwoordig lijdt aan stress dankzij social media. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tussen de dertien en achttien jaar in de greep worden gehouden door hun computer en telefoon. Ze geven aan niet meer zelfstandig te kunnen stoppen met social media omdat ze bang zijn buitengesloten te raken.

Dries Roelvink

Het is een beetje wat b-artiesten ook hebben. Die denken: als ik twee weken niet in de media sta, dan kennen mensen mij niet meer. Een hele foute redenering, want je kunt wel op gaan treden in een gele onderbroek maar je muziek blijft ruk, Dries Roelvink!

En zo is het ook met social media: als je niks te melden hebt, hoef ik het niet te weten. Maar daar denken jongeren heel anders over.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4505718). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.