Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Niet zo slim

 

Jacob Spoelstra dom ongeloof verbazing verbijstering

Het houdt ook een keer op. We hebben er nu genoeg. Slimme apparaten wel te verstaan. De groei van slimme apparaten stagneert. Het aantal huishoudens met minimaal één apparaat is het afgelopen jaar met nog maar twee procent gestegen.

Wij hebben zelf ook heel veel slimme apparaten in huis. Het probleem is alleen, we hebben in ons huis niet zoveel slimme gebruikers. Zo hebben we een hele slimme vaatwasser met duizend en één mogelijkheden. Het zet nog net niet de vaat zelf in de wasser. Maar ondanks al deze mogelijkheden gebruiken we eigenlijk alleen maar de aan- en uitknop. Als het apparaat echt zo slim is, zoekt hij het zelf maar uit wat ie moet doen.

Bloeddruk omhoog

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

Ik hoef ook niet alles te kunnen of te weten. Leuk zo’n horloge dat alles meet, maar je wilt niet de hele dag weten wat je bloeddruk is. Daar gaat namelijk je bloeddruk alleen maar van omhoog.

Daarbij, we willen ook zelf nog iets doen. Ik heb weleens van een bekende pannenkoekenmeelfabrikant gehoord dat ze in principe pannenkoekenmeel kunnen verkopen waar je alleen een beetje water bij hoeft te doen. Maar dat verkoopt niet zo goed omdat mensen er zelf graag melk en eieren bij willen doen zodat ze toch nog het idee hebben dat ze het beslag zelf hebben gemaakt.

Schemerlamp met touwtje

We stonden laatst in een lampenwinkel waar de verkoper aan ons een systeem ging uitleggen waarbij je met een afstandsbediening voor elke sfeer een verschillend licht kon laten schijnen. Waarop ik hem vroeg welk licht je dan aanzet als de sfeer te snijden is. Of gaan de lichten dan knipperen? De lichten gingen spontaan knipperen in de winkel. We hebben maar gewoon een schemerlamp gekocht, met een touwtje. Zoals ik al zei, wij zijn niet van die slimme gebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7482182). © Jaarbeurs IT Media.

8


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.