Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Zandbak

 

Het WK voetbal in Qatar is begonnen en dit is niet zonder enige commotie gegaan. Qatar is een land in een zandbak en een zandbak is niet echt geschikt voor voetbal. Daarnaast zijn, zodra er ergens een sporttoernooi wordt georganiseerd, de mensenrechten een probleem. We drijven handel met alle landen in de wereld, en dat is inclusief Rusland en China, maar zodra er een sporttoernooi wordt georganiseerd dan vinden we daar iets van.

Het wordt de sporters verweten dat ze niet in actie komen door met name door de pers. Die vervolgens wel afreist en ook massaal verslag doet van het WK. Dat is blijkbaar geen probleem. Terwijl je zo’n land natuurlijk het hardste straft door wel te gaan sporten maar er geen journalisten naar toe te sturen en het niet uit te zenden.

Afgekeken van Google

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie hier.

En natuurlijk Qatar gaat nogal flexibel om met mensenrechten. Laat daar geen misverstand over bestaan. Supporters werden door de Autoriteit Persoonsgegevens ook gewaarschuwd om twee telefoons mee te nemen. Het is namelijk verplicht een aantal apps te downloaden waarmee je overal in de gaten kunt worden gehouden door de overheid van Qatar. Dat trucje heeft Qatar afgekeken van Google.

Zelfs in de wedstrijdbal zit een chip. Nu is dat natuurlijk dan wel weer handig. Want laten we niet vergeten dat het volgen van iets of iemand ook veel oplevert. Taghi had nog steeds vorstelijk in een zandbak geleefd als zijn telefoongegevens niet waren getraceerd. Dus het volgen van iemand heeft ook voordelen.

Privacy en geweten

Wij verplichten onze kinderen ook een app te downloaden zodat we kunnen zien waar ze uithangen. Of ja, verplichten? Je hoeft de app niet te downloaden, maar dan ben je op vrijdagavond gewoon om kwart over tien thuis. Ze hebben de app inmiddels gedownload. Ik verdenk ze er overigens wel van dat ze nu twee telefoons hebben.

Privacy en geweten hebben voor- en nadelen. Je kunt namelijk ook niet kijken naar het WK of geen apps downloaden. En als je dat wel doet, dan moet je misschien een iets minder grote mond hebben de volgende keer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7438175). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.