Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Goed voor de portemonnee

 

Jacob Spoelstra asjemenou verbaasd

Het is eigenlijk elk jaar hetzelfde. Zodra de pepernoten in de winkel liggen, kondigt Apple een nieuwe iPhone aan. We zijn inmiddels bij nummer 15 aangekomen. Zoals gewoonlijk komt Apple met twee nieuwe types, een gewone en een Pro, waarbij de gewone de Pro van vorig jaar is. Je koopt dus een toestel van een jaar oud. Wil je graag een Pro, dan moet je gewoon even een jaartje wachten tot Apple de markt heeft afgeroomd. Dat is goed voor je portemonnee.

Maar laten we het dit keer over iets anders hebben. En dus ook niet over de vier nieuwe camera’s, de extra action-button die er een jaar later weer afgaat of dat de iPhone ondanks de usb-c-aansluiting nog steeds super traag oplaadt. Nee, Apple zegt dit keer voor duurzaam te gaan. En dat is natuurlijk goed nieuws. We moeten met z’n allen minder verspillen en veel minder energie verbruiken. Vandaar dat Apple nu ook inzet op duurzaamheid. Wel een beetje laat voor een bedrijf dat is opgericht door een veganist, maar beter laat dan nooit.

Goedkoper en minder duur

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian met een waterontharder. Voor meer informatie kijk hier.

En wat doet Apple er dan aan om deze planneet te redden? Het toestel wordt in China gemaakt van gerecyclede materialen en is energiezuinig ontworpen. Twee dingen die toevallig niet alleen goed voor het milieu zijn maar ook nog eens goed voor de portemonnee van Apple. Ze gebruiken goedkoper materiaal en verbruiken minder dure brandstof bij de productie.

Traag als dikke stront

Maar als Apple echt duurzaam wil zijn, komen ze natuurlijk niet elk jaar met een nieuwe telefoon op de markt. Dan zorg je ervoor dat er een telefoon komt die twintig jaar meegaat, zonder dat je telefoon zo traag als dikke stront wordt bij de eerst volgende software-update. Maar dat is natuurlijk voor Apple niet zo goed voor de portemonnee.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7557742). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.