Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Gechipt

 

Jacob Spoelstra

Ik ken geen woorden die vaker worden misbruikt dan de woorden ‘om u beter van dienst te zijn’. Om u beter van dienst te zijn worden we namelijk geacht eerst zestien keuzemenu’s door te gaan om vervolgens drie kwartier in de wacht te worden gezet met een lullig muziekje. Als ik dat lullige muziekje zo mooi vind dat ik er drie kwartier naar wil luisteren, dan zet ik het wel in mijn Spotify-playlist!

Zo kregen wij ook van de gemeente Dronten een brief die begon met de zin ‘om u beter van dienst te zijn’. En toen was ik heel benieuwd. Zouden we eindelijk een keer direct geholpen worden aan de balie? Is de vuilstort eindelijk ook eens zaterdag aan het einde van de middag open? Nee, helaas, ze gaan de vuilcontainers van een chip voorzien. Hoezo word ik daar beter mee geholpen? Het huidige systeem werkt prima. Op woensdagochtend zet ik de groene of andere container bij de weg en de gemeente gooit hem leeg en zet hem weer terug aan de weg. En op vrijdagochtend doen we dit één keer in de twee weken met het oud papier. Niks meer aan doen. Werkt prima.

Duur project

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Nee, er moet een chip op om misbruik tegen te gaan. Blijkbaar zijn er mensen uit Lelystad die op woensdagochtend hun container dertig kilometer verderop in Dronten langs de kant van de weg zetten. En daarom wordt er een heel veel euro’s kostend project op gezet om alles te chippen.

Deze chips hebben natuurlijk ook een systeem nodig, met functioneel en systeembeheerders. Er zullen mensen worden opgeleid, om de zoveel tijd komt er een update, moet er een back-up worden gemaakt, moet er gemigreerd worden naar een nieuw platform en moeten koppelingen met andere systemen worden gemaakt. Afijn, u kent de ellende. En dat allemaal om ons beter van dienst te zijn.

Hele verbetering

Om ons beter van dienst te zijn is mijn ervaring dat de gemeente zo weinig mogelijk met ict moet doen. Stuur ons gewoon een brief dat op Goede Vrijdag de papiercontainer niet wordt opgehaald maar de vrijdag erop wel. Dat zouden we al een hele verbetering vinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7408142). © Jaarbeurs IT Media.

7,7


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.