Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Geringe interesse in 5G

 

Jacob Spoelstra

Ik las van de week een onderzoek dat de interesse in 5G verrassend gering is. Slechts een kwart ziet er naar uit, een groot gedeelte vindt het niet nodig en dan zijn er ook nog een aantal mensen die denken dat de 5G-mast een heel grote barbecue is. Maar dat is grotendeels dezelfde groep die denkt dat als je de coronamaatregelen opheft de corona dan ook vanzelf verdwijnt.

Er bestaan natuurlijk nogal wat indianenverhalen over 5G. Straling klinkt ook eng. Het klinkt alsof zodra de 5G-mast aangaat de boerenkool in de tuin bruin wordt. Maar ja, wie moet je geloven, zei mijn buurman laatst. Ik zei: 'Gewoon de eerste de beste gek op social media. Het is gewoon één groot complot. Van de overheid nog wel die we nota bene zelf hebben gekozen.’ Hij keek me heel raar aan.

Netflix in de caravan

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar dit is natuurlijk maar een klein groepje dat dit denkt. Ik denk dat er ook een grote groep mensen is die denkt: ik hoef het niet want wat we nu hebben, is snel genoeg. Netflix doet het in de caravan, dus wat is het probleem? Waarom moet het nog sneller?

Jongeren zitten er wel op te wachten, maar zij hebben een ander referentiekader. Zij hebben de 5 Kb-modem niet meegemaakt. Deze modem maakte geluid. Als het verbinding maakte, was het alsof aliens met elkaar aan het communiceren waren. Deze jongeren hebben niet meegemaakt dat je een webpagina moest laden. Dat je zat te wachten op pixels. Films moest je downloaden. Dat duurde soms een paar dagen. Series begon je niet eens aan. Je kocht gewoon de dvd-box.

Helemaal fantastisch

Dus ja, mijn generatie was al blij met 1G. En 4G vinden we dus helemaal fantastisch. Maar let maar op, zodra we eenmaal 5G hebben, gaan we ook schelden waarom er slechts 4G beschikbaar is en dat we 5G willen. Dan maar bruine boerenkool.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7057892). © Jaarbeurs IT Media.

8,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.