Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Het einde van de PC-evolutie

 

Jacob Spoelstra

Ik zet wel eens vraagtekens bij de evolutietheorie. Wat was namelijk het voordeel voor ons mensen om ineens rechtop te gaan lopen? Heb je wel eens gezien hoe snel apen van de ene kant naar de andere kant van het bos slingeren? Weet je hoe lang ik daar op zondagmiddag met die twee vervelende kinderen van mij over doe? Ooit een aap met hernia gezien?

Daarnaast worden we steeds dommer. Dommer? Ja, mensen konden vroeger veel meer. Mensen konden vroeger aan de stand van de zon zien hoe laat het was. Nu moeten we op een klok kijken. Mensen konden vroeger hoofdrekenen. Nu hebben we onze pc, laptop, tablet of telefoon nodig. En als ik iets moet schrijven zonder spellingcheck dan heb je een rekenmachine nodig om de spelfouten te tellen.

Apparaten steeds slimmer

Dit gaat steeds erger worden, want we hoeven ook steeds minder te kunnen. De middelen om ons heen nemen het over. De apparaten om ons heen worden steeds slimmer en ze zijn bedoeld voor mensen die steeds dommer worden.

Een apparaat die de evolutie in de ict niet gaat overleven is de pc. De pc-verkoop gaat inmiddels hard achteruit en de tablet krijgt de voorkeur. De tablet is de my first Sony-uitvoering van de pc. We hebben nog maar één vinger nodig om hem te bedienen. We willen er ook geen ingewikkelde programma’s meer op hebben. Alle pc-programma’s moeten daarom ook omgebouwd worden tot simpele app-jes die ik zonder opleiding op mijn tablet kan gebruiken.

Windows 9

Ik denk daarom ook dat wij niet van de apen afstammen maar andersom. De apen stammen van ons af. Zo hebben we als mens een staartbotje. Hier zou vroeger onze staart hebben gezeten. Fout, hier komt onze staart nog. Als we apen zijn geworden. En dan kunnen we mooi Windows 9 gebruiken.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4974888). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.