Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Vraag gebruikers nooit om mening

 

Jacob Spoelstra

Natuurlijk heb ik ook gelachen toen ik las dat 64 procent van de werknemers een toetsenbord bij zijn tablet wil. Dit zijn dezelfde mensen die aan de winkelbediende van de Scheer & Foppen vragen: ‘Ik wil graag een Senseo-apparaat waarmee je een hele kan filterkoffie kan zetten.’

Het is het al oude probleem van innoveren. De eerste mensen die tv keken gingen toen het afgelopen was applaudisseren. De eerste websites werden ontworpen op A4-formaat, zodat je ze goed kon printen.

NOS Teletekst

De NOS heeft nog steeds ‘Teletekst op de website. Iemand van de NOS-webredactie heeft dat voorstel ooit gedaan. Jongens, wat als we nu eens teletekst op onze website zetten?’ ‘Goed idee Willem, dat is al je tweede goede idee deze week.’ Het idee om voortaan ook te schijten op het urinoir was ook een goeie. Het erge is niet dat het op NOS-site staat, maar dat er ook nog mensen naar kijken. En deze mensen moet je dus nooit iets vragen over automatiseren.

Dit is wel de kern van het probleem waar veel implementatietrajecten tegen aanlopen. Men wil wel iets nieuws maar kan geen afscheid nemen van de oude manier van werken.

Smurfen

Een collega van mij kwam vorige week trots bij me met een hele grote tablet. Ik zei direct dat die veel te groot is. Hierop zei hij ‘wacht’ en hij haalde trots een toetsenbord te voorschijn. Waarop ik zei: ‘Ja, nu vind ik hem te klein.’ Ik leg het nog één keer uit. Een tablet is een tablet en een laptop een veel te grote tablet met een groot toetsenbord. Tenzij je een smurf bent, maar voor smurfen gelden sowieso andere regels. Dat komt omdat ze klein en blauw zijn. Tenzij je er eentje tegenkomt die niet blauw is en twee meter tien. Maar ja, de kans dat je zo’n smurf tegenkomt is niet zo heel groot.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4803986). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.