Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: ING, nee!

 

Jacob Spoelstra

Lang voordat we ons de vraag stelden ‘Is de cloud wel veilig?’ hadden we ons geld er al in gezet. En als je heel erg veel pech hebt, dan heb je dat gedaan bij de ING. De cloud van ING wordt voortdurend aangevallen door cybercriminelen of jongetjes van vijftien, dat is nog niet bekend. Hierdoor is de bank te pas en te onpas niet bereikbaar. Zelfs de banken in Cyprus waren de afgelopen dagen vaker open dan de ING.

Maar is dit een ramp? Als je de reacties op de website van de Telegraaf leest wel. Als dit soort dingen gebeuren dan vind ik het altijd leuk om de reacties op de website van de Telegraaf te lezen. Als je die reacties leest, kom je er ook achter dat er ook mensen zijn die een IQ hebben dat niet boven de kamertemperatuur uitkomt, maar toch kunnen lezen en schrijven.

Gulden

Dit is een bloemlezing van de reacties die onder het nieuwsbericht over de ING op de Telegraaf website stonden: ‘Dit is diepe ellende’, ‘Wanneer gaat de beerput open?’en ‘En Den Haag doet weer niks’. Ook de uitdrukking ‘grote graaiers’ in combinatie met ‘bonussen’ viel natuurlijk weer.

De mooiste reactie vond ik: ‘Ik heb het altijd al gezegd, we hadden nooit naar de euro moeten gaan’. Maar natuurlijk! We hadden de gulden moeten houden, dan was dit nooit gebeurd. Dat kon ook niet, want we hadden toen geen internet. Je moest toen nog fysiek naar de bank die slechts vijf dagen in de week open en tussen de middag gesloten was.

Kwartiertje storing

We wennen veel te snel aan 24-uurs dienstverlening. Maar het goede nieuws is, aan storingen wen je ook wel weer. Ik hoorde vanochtend nog iemand zeggen: ‘ING lag er weer uit maar het viel mee, het duurde maar een kwartiertje’. Zo kan het dus ook.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4704824). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.