Managed hosting door True

Linksom of rechtsom?

 

In het laatste kwartaal van het jaar is het management veelal bezig met het bepalen van de richting voor het nieuwe jaar. "Gaan we komend jaar linksom of toch weer rechtsom?" Ook in de storage-wereld, waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, is dit ieder jaar weer een belangrijke vraag. De koers bepalen is allang geen beslissing meer die op basis van vrije keuze wordt gemaakt.

Het is iedere keer weer een teleurstelling voor een it-manager als rond de jaarwisseling de publicatie in zijn mailbox valt van een technologie die end-of-life is. En dat terwijl hij de investering net een jaar of twee ervoor gedaan heeft. De klant is per definitie de dupe, omdat hij meestal zal moeten kiezen voor vervanging van de bestaande systemen, inclusief de bijkomende migratiekosten. En ook het vernieuwde systeem geeft geen enkele garantie over de houdbaarheid van deze investering.
Ook resellers zullen moeten beslissen hoe lang ze bestaande technologieën verkopen, omdat ze daarmee mogelijk klanten dwingen versneld af te schrijven als er binnen afzienbare tijd nieuwe oplossingen op de markt komen. Het verhaal is soms nog erger voor de partner als hij op het verhaal moet terugkomen dat hij een jaar eerder aan zijn klant heeft verteld. Daarbij komt dan ook nog eens dat de marge op dergelijke vervangende transacties meestal aanzienlijk lager uitvalt.
Het end-of-life bericht dwingt eindgebruikers om over te stappen op een nieuw platform omdat er gewoonweg geen uitbreiding meer te koop is. Ook zullen zij opnieuw moeten investeren in kennis, moeten er nieuwe onderhoudscontracten opgesteld worden en dienen licenties die op de oude storage-systemen werden gebruikt opnieuw te worden aangeschaft.
Ik denk dat het tijd wordt dat toekomstplannen niet langer worden afgestemd op de ontwikkelingen van de techniek. It-managers doen er goed aan om zich te richten op hun databehoefte en het beschikbaar stellen van bedrijfsinformatie.
Gaat u komend jaar linksom op basis van de aanstormende nieuwe technologieën of gaat u rechtsom naar toekomstbestendige, heterogene oplossingen die u meer financiële zekerheid bieden? Ik zou het wel weten!
Vincent van der Linden, business development manager Compellent

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3612288). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.