Managed hosting door True

Bewustwording leidt tot actie

 

Elke investering is voor een organisatie op dit moment een grondige overweging waard. Met name IT-investeringen worden uitgesteld, terwijl de uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld dataopslag en -beschikbaarheid alsmaar groter worden. Organisaties mogen het tempo waarop de dataomvang groeit absoluut niet onderschatten. Zonder aanpassingen in de storage-infrastructuur zullen de storage-kosten en het onderhoud van deze storage op lange termijn toenemen. Er zijn verschillende betaalbare, eenvoudig te implementeren en te beheren oplossingen op de markt verkrijgbaar, die zorgen voor veel effici├źntie op kantoor en binnen het datacenter.

Eén van deze oplossingen is een unified storage-platform. Een dergelijk platform zorgt voor data- en storage-consolidatie door FC SAN (traditionele FC en FCoE), IP SAN (iSCSI) en NAS samen te voegen tot één beheersysteem. Hiermee kunnen organisaties eenvoudig en efficiënt databeheer realiseren. Dit concept biedt de benodigde flexibiliteit en schaalbaarheid voor iedere implementatie. Met name voor IT-professionals die hun infrastructuur willen virtualiseren is unified storage vanwege de schaalbaarheid erg aantrekkelijk.

Net als in 2009, zullen we in 2010 ook meer horen van cloud storage-oplossingen. Het voordeel aan cloud-concepten zoals ‘Storage on Demand' (SoD) is dat geen afschrijving plaatsvindt. Dit leidt direct tot kostenbesparing en technologische updates worden automatisch doorgevoerd. Cloud-diensten zouden onder andere om deze redenen overwogen moeten worden.

Dit zijn slechts twee oplossingen waarmee iedere IT-professional mee uit de voeten kan. Maar er zullen ongetwijfeld CFO's zijn die ondanks de beschikbare oplossingen en ondanks alle risico's op IT-gebied niet willen investeren. De dataomvang blijft groeien, verschillende storage-platforms stapelen zich op en onderhoudskosten rijzen de pan uit. Nogmaals, organisaties mogen deze risico's niet onderschatten. Goede voorlichting vanuit het reseller-kanaal kan een bijdrage leveren aan het creëren van bewustwording omtrent deze risico's. Deze bewustwording en het aanbod van passende oplossingen moet de storage-markt in 2010 toch zeker in beweging gaan zetten.

Theo van Teylingen, Area Director Benelux, NetApp

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3218863). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.