Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Dank voor de donatie

 

Jacob Spoelstra

Ik wil graag even de handen op elkaar voor Bill Gates. Bill heeft even 22 miljard gedoneerd aan zijn eigen foundation waar veel goeds mee wordt gedaan. En ik weet, Bill heeft een dikke portemonnee maar hij had het ook niet hoeven doen.

Hij had het ook allemaal voor zichzelf kunnen houden en een hele grote boot aan kunnen schaffen. Want zodra je miljardair bent schijnt een boot ter grootte van het asielzoekerscentrum in Ter Apel een eerste levensbehoefte te zijn.

De grote boot is ook het enige waar je miljardairs mee kunt dreigen. Als je een oorlog begint dan pakken we je boot af. Meer belasting betalen is natuurlijk geen optie. Zeker niet omdat jullie allemaal op de VVD blijven stemmen omdat je blijkbaar denkt dat je ook veel verdient. Nou, zo lang je nog niet zonder knipperen met je ogen 22 miljard in een potje kunt stoppen, zou ik niet op de VVD stemmen. Er zit inmiddels zo’n 50 miljard dollar in de pot. Groot gedeelte hiervan is geschonken door een andere miljardair zonder boot, Warren Buffet.

Duim omhoog

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Maar ik wil ook een duimpje omhoog doen voor ons eenvoudige Computable-lezers. Want laten we niet vergeten dat Bill dat geld namens ons heeft gedoneerd. Want hoe komt Bill eigenlijk aan zo veel geld? Dat verdien je niet met aardbeien plukken. Dat verdien je alleen doordat anderen heel veel geld voor jou verdienen. Dat verdien je alleen door een piramidespel te organiseren waar jij bovenaan de 'Pyramide' staat. Dat geld komt binnen dankzij de donaties van al die Microsoft-gebruikers die wel belasting betalen. Dus hij heeft dat geld namens ons in het potje gestopt.

Daarom vanaf deze kant een wel gemeend dankjewel aan jullie en alle andere Microsoft-gebruikers. Dankjewel, jullie hebben de wereld weer een stukje mooier gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7387569). © Jaarbeurs IT Media.

7,5


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.