Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Verover 24 ICT-bedrijven naar keuze

 

Jacob Spoelstra

Waarom zie ik nog steeds geen mensen met een Google-bril lopen en die daar dan hele handige dingen mee doen? Ik hoor en lees alleen maar bedrijven en personen die experimenteren met de Google-bril, maar wat de uitkomst van het experiment is, dat vertellen ze nooit. Louis van Gaal zou ook experimenteren met de Google-bril, alleen die bril was niet op juiste sterkte dus hij heeft hem weer teruggegeven.

Hetzelfde geldt voor de iWatch. U weet wel het horloge van Apple waarmee je kunt internetten en bellen en in de versie 2.0 zelfs klokkijken. Waar blijft die en wat moet ik ermee?

Risk

Op alle apparaten die we hebben komt straks iets van bedrijven als Apple of Google. Een kennis van mij kreeg laatst een nieuwe pacemaker. Ik zeg, ik hoop dat de pacemaker niet op een Windows- platform draait want dan start hij niet zo snel op. Ik hoop trouwens ook niet dat de pacemaker van Apple is. Hij ziet er dan waarschijnlijk wel heel cool uit maar connect met geen enkel ander orgaan.

Connecten met andere partijen, daar hebben bedrijven als Google, Windows en Apple een hekel aan. Ze willen namelijk de macht. Deze partijen nemen op dit moment ook de ene na de andere partij over. Ze zijn net Poetin die aan het risken is. Dat land wil ik. Daar zet ik drie legers bij en ik val jou aan.

Wereldmacht

Werelddominantie, dat willen de grote partijen het liefst. Al deze partijen willen graag informatie delen maar alleen via hun eigen kanaal. Apple wil niet dat je connect met anderen, die wil dat je connect met hun App Store. Google wil je een bril aansmeren zodat je de hele dag advertenties door je beeld hebt lopen. En Samsung probeert dit dan weer zo snel mogelijk na te maken.

Gelukkig wil Facebook alleen maar vrienden met mij worden.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5107498). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.