Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Apple is het meeste waard

 

Apple is het merk dat het meeste waard is volgens het bureau Millward Brown, dat jaarlijks een ranglijst opstelt. De naam Apple is maar liefst 155 miljard dollar waard. Daar kun je in één keer de hele eurocrisis mee oplossen. Of natuurlijk het wereldvoedselprobleem, maar laten we wel even prioriteiten stellen. Op de tweede plek staat Google met een waarde van 113 miljard en derde IBM met 112 miljard. De waarde van het merk Apple moet je overigens niet verwarren met de dalende beurskoers.

Ook na de dood van Steve Jobs blijft Apple een enorme aantrekkingskracht houden. De sterkte van het merk wordt overigens niet bepaald door de waarde van het daadwerkelijk product, maar het imago. Zo groeit het Zuid-Koreaanse Samsung commercieel als een gek maar staat het ondanks de groei op een dertigste plaats met een merkwaarde van 21 miljard dollar. Een verschil van 134 miljard euro met Apple. Zijn de producten van Samsung zo veel slechter dan Apple of is het merk Apple sterk overgewaardeerd?

Amazing

Een goede naam is belangrijk, maar je kunt ook overdrijven. Mensen verwachten heel veel van namen. Daarom geven de mensen tegenwoordig hun kinderen ook van die gekke namen. Ik hoorde laatst op de radio dat er zelfs mensen zijn die hun dochter de naam ‘Amazing’ meegeven. Je kunt de lat ook te hoog leggen.

Wat als ‘Amazing’ gewoon een dik, dom en talentloos kind blijkt te zijn? Zo’n meisje dat op haar achtste nog steeds niet kan fietsen en dat haar vader avond aan avond met haar in de straat moet oefenen. En als op haar negende dan eindelijk de zijwieltjes eraf mogen, roept de hele straat: ‘Oh, het is AMAZING!’. Amazing, dat roepen ze ook altijd bij de introductie van nieuwe Apple-producten.

Houten Nintendo DS

De ict-bedrijven domineren de top tien van meest waardevolle merken. De merken blijven groeien omdat het gebruik van internet, smartphones, tablets en social media blijft toenemen. Zelf investeer ik liever in traditionele producten. Zo heb ik laatst weer een sjoelbak gekocht of zoals ik het aan mijn kinderen moest uitleggen, dat is een hele grote houten Nintendo DS waarop je maar één spelletje kunt spelen.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4732285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.