Managed hosting door True

Besparen? Hardware upgraden!

 

Sparen en besparen. Nederlanders zijn er dol op. In mening huishouden worden de wekelijkse folders doorgespit op zoek naar producten die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Ook in het bedrijfsleven dringt deze prijsbewustheid door. Als het om investeringen in hun it-infrastructuur gaat, kiezen bedrijven niet automatisch meer voor een volledige vervanging van hun hardware. Ze opteren eerder voor het verbeteren van de prestaties en het verhogen van de levensduur van hun systemen door een upgrade van het hardwaregeheugen. Een flinke stijging in de Benelux in de verkoop van servergeheugen (9%), geheugen voor notebooks (17%) en systeemspecifiek desktopgeheugen (53%) zijn hiervoor het bewijs.

Maar om de ROI en TCO optimaal te laten zijn, is het wel essentieel enkele dingen in ogenschouw te nemen. Zo is het vaak het meest kosteneffectief - hoe paradoxaal ook - om de hoogst mogelijke geheugensnelheid te installeren. Dit is een goedkope oplossing om de maximale geheugenconfiguratie van een systeem te bereiken. Daarnaast zorgt het voor een betere schaalbaarheid bij systemen met beperkte uitbreidingsmogelijkheden. Dit zorgt er ook voor dat er minder afval overblijft wanneer het systeem uiteindelijk toch vervangen wordt. En niet geheel onbelangrijk: minder geïnstalleerde modules met een hoge capaciteit dragen bij aan een lager energiegebruik. Zo kan een geheugen van 4GB ten opzichte van een 2GB-geheugen tot 16.3% aan stroomverbruik reduceren. Het mes snijdt dus aan twee kanten: de TCO verbetert en ook het milieu wordt een handje geholpen.

Neem als it-manager dus ook eens de tijd om je met een kop koffie in de hand te oriënteren op producten die de beste prijs-rendementverhouding hebben. Het loont om ook in de baas zijn tijd die besparende Nederlander te zijn.

Erik Vink

business development manager voor Kingston Technology in Nederland

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2982959). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Hoewel Erik de zoveelste in de rij is die zijn column misbruikt om voor zijn eigen marktkraam te pleiten, heeft hij wel gelijk. Repareer het dak van je onzekere klant in plaats van vruchteloos een nieuw dak aan te bieden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.