Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Gratis geld

 

Jacob Spoelstra

Er wordt mij de laatste tijd steeds vaker geadviseerd om bitcoins te kopen. Super irritant natuurlijk, want dat advies had je me tien jaar geleden moeten geven. Het is alsof iemand je gaat vertellen hoe je achteraf de Toto had moeten invullen.

Mensen die jou adviseren om bitcoins te kopen, willen zelf van hun eigen bitcoins af. Zo werkt het in een pyramidespel nu eenmaal. Maar ze doen het voorkomen alsof het gratis geld is. Je wilt de boot toch niet missen? Als de straatprijs van de Postcodeloterij bij jou in de straat valt, wil jij niet die ene sukkel zijn die geen lot heeft gekocht.

Rechte eind

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Een paar weken terug adviseerde Elon Musk ons om bitcoins te kopen. Sterker nog, je kon zelfs zijn Tesla’s met bitcoins betalen. En als Elon Musk iets zegt, dan volgen mensen zijn advies. Mensen denken namelijk omdat hij het met zijn elektrische auto een keer bij het rechte eind heeft gehad dat het nu ook wel zal kloppen.

Maar als je één keer gelijk hebt gehad wil dat natuurlijk niet zeggen dat je daarna altijd gelijk hebt. Zo gaat Elon Musk commerciële ruimtevluchten aanbieden. Je gaat dan de lucht in en weer terug. Ik zeg niet dat alles wat ik in mijn leven doe even zinvol is, maar dit lijkt me tamelijk doelloos.

Kleurenprinter

Op zijn advies om bitcoins te kopen is meneer Musk inmiddels teruggekomen en ook zijn Tesla’s mag je niet meer met bitcoins betalen. Het blijkt toch niet zo’n stabiel betaalmiddel te zijn. De bitcoin verandert namelijk nog sneller van koers dan André Hazes van vriendin. Dan kun je beter de dollar of de euro nemen. En ik weet ook wel dat de centrale banken een kleurenprinter op het kantoor hebben staan waarmee ze te pas en te onpas geld bijdrukken, maar toch.

Dus of ik meedoe met de bitcoins? Nee. En ook niet met de Postcodeloterij.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7183811). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.