Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Heel veel geld

 

Jacob Spoelstra

Men vraagt mij wel eens, wat zou jij doen als je heel veel geld had? Ik zou een voetbalclub kopen en dan het liefste PSV. Dan kun je op woensdagmiddag je vrienden opbellen: ‘Hé Henk, heb je vanavond wat te doen? Zou je zin hebben om vanavond in de Champions League te voetballen? Ik heb Ronaldo ook gevraagd. Die staat op de goal.’

Ik zou PSV ook direct het eerste seizoen laten degraderen. En al die supporters zeggen dan natuurlijk: ‘Oh, onze club is gedegradeerd’. En dan zeg ik, ‘nee, niet júllie club is gedegradeerd, míjn club is gedegradeerd’.

Automatiseringsproblemen

Er is één ding dat ik zeker niet zou kopen; een erp-systeem. Bij Defensie dachten ze daar anders over. Daar wilden ze één erp-systeem voor al hun automatiseringsproblemen. En dus hebben ze nu één erp-systeem met allemaal automatiseringsproblemen. Deze problemen hebben tot nu toe 433 miljoen euro gekost. Dit kan volgens de rekenkamer ook negenhonderd miljoen zijn, maar dat heeft iets met afronden te maken.

Minister Hennis-Plasschaert heeft nog 120 miljoen euro in de portemonnee zitten om het project gedeeltelijk een beetje recht te trekken. Ik zou het geld nog even in de portemonnee houden. Je kunt er ook hele andere dingen mee doen.

Nepal op de rit

Afgelopen vrijdag hadden we de nationale inzamelingsactie voor de aardbeving in Nepal. Tijdens de acties werden er voorbeelden gegeven wat de hulporganisaties met uw geld kunnen doen. Voor 25 euro kun je een gezin te eten geven. Voor honderd euro zorg je voor een onderwijspakket voor 25 kinderen. Voor vierduizend euro kun je een medische set kopen waarmee je gedurende drie maanden tienduizend mensen kunt behandelen. Kortom, als je bij Defensie gewoon lekker alles in Excel stopt, dan kun je met het geld dat je overhoudt in plaats van de automatisering bij Defensie, heel Nepal weer op de rit zetten.

Maar je kunt de 120 miljoen euro natuurlijk ook uitgeven om nog twee jaar lang een aantal consultants van een niet nader te noemen consultancybureau in te huren. Of je koopt een voetbalclub natuurlijk.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5264475). © Jaarbeurs IT Media.

7,6


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.