Managed hosting door True

Spoelstra spreekt: Geen ruzie

 

Jacob Spoelstra

Dat was een zeer opvallend onderzoek vorige week: de markt slikt gebreken van Oracle, SAP en Microsoft. Meer dan de helft van de bedrijven die recent een erp-systeem hebben geïmplementeerd van de grote ict-bedrijven, kijkt niet raar op dat bepaalde essentiële processen helemaal niet werken. Heel benieuwd of deze mensen het ook slikken als ze een auto kopen en de auto alleen maar linksaf kan slaan.

Aan de ene kant is het ook weer niet opvallend, want zo gaat dat al dertig jaar in de ict-branche. Als je met elkaar trouwt, accepteer je ook dat bij je partner bepaalde functionaliteiten ontbreken. Dat is bij mijn eigen vrouw ook zo, maar dat is mijn eigen schuld. Had ik maar niet op de look & feel moeten selecteren maar op functionaliteit.

Ramen schoonmaken

Dit geldt overigens andersom ook. Mijn vrouw wist van te voren ook dat huishoudelijk werk niet mijn core business is. En toch vond ze het vorige week nodig mij mee naar buiten te nemen en mij te wijzen op onze voorgevel. ‘Kijk eens naar de voorgevel’, zei ze. ‘Hangt daar een groot bord met daarop ‘Hotel’?’ Waarop ik zei, ‘nee maar je mag wel de ramen eens schoonmaken’. Ik dacht het wordt toch ruzie, dus ik kan het maar beter direct zeggen ook.

Afnemers van Oracle, Microsoft of SAP worden niet eens meer boos. Ze accepteren gebreken alsof ze goedkope rommel van de Xenos hebben gekocht. Maar waarom accepteren ze het? Aankoop bevestigend gedrag? Kunnen ze niet meer terug? Veel huwelijken houden ook stand omdat het huis onder water staat. Of hebben ze ook geen vertrouwen in de rest en denken ze, ‘ach aan iedereen mankeert wel iets’?

Ramenwasser

Hoe ik de ruzie thuis heb opgelost? Ik heb mijn verlies genomen en heb ervoor gezorgd dat de ramen weer schoon zijn. Oftewel, ik heb een ramenwasser gebeld.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Voor meer informatie kijk op www.jacobspoelstra.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5059966). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.