Managed hosting door True

Nederland: overwegend bewolkt

 

We leven in een tijd die lijkt op die van de Hollandse meesters, die onze bijzondere wolkenpartijen romantisch op het doek wisten vast te leggen. Prachtig, maar toch ook wel dreigend. Nu kijkt de Nederlandse it-sector enigszins wantrouwend naar de cloud-proposities die komen binnendrijven. Cloud-leveranciers schetsen een beeld van gemakkelijke beschikbaarheid, eenvoud en vooral ook overzichtelijke en voorspelbare kosten. Dat betekent dus een prachtige zon achter de wolken. En ach, als er al een bui zou vallen, dan zeker met een regenboog die je leidt naar de letterlijke pot met goud: grote it-besparingen.

Toch zijn er it-dienstverleners die alvast voor de bui willen schuilen. Zij vrezen dat de cloud omzetverlies en lagere marges zal brengen. En de wind die de wolken meevoert, zal wellicht hier en daar een it-dienstverlener kunnen omblazen, volgens sommige weerberichten. Wat wordt het? Daadwerkelijk een klimaatverandering met een voordurend zwaarbewolkte hemel en barre tijden voor it-dienstverleners?
Bij Microsoft ben ik verantwoordelijk voor een cloud service voor online beheer van pc's, aangeboden vanuit onze datacenters en zonder dat een speciale server nodig is. Deze nieuwe dienst biedt veel nieuwe kansen voor it-dienstverleners, doordat zij kleinere bedrijven beheerfaciliteiten kunnen bieden die voorheen buiten hun bereik waren. Ook zijn er tal van mogelijkheden om de klant mee te laten groeien. Een gemakkelijke instap zonder grote investeringen vooraf creëert voor de dienstverlener de mogelijkheid zijn klanten stapsgewijs aanvullende functionaliteit te laten gebruiken. Wanneer klanten gewend zijn aan de cloud kan het aanbod desgewenst worden uitgebreid met andere oplossingen. U ziet, de zon breekt door en er komt een regenboog in beeld...
De nieuwe wind zal langzaam maar zeker door het ganse it-land gaan waaien en hoewel de wolkenlucht er misschien dreigend uitziet, komt er zeker geen onweer. Voor it-dienstverleners met een sterke focus op infrastructuur kan deze klimaatverandering nieuwe kansen bieden met dezelfde fraaie vergezichten als in de schilderijen van de oude meesters.
Bas Paumen, Windows Client Business Group Lead Microsoft Nederland

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3489344). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.