Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Oorlog

 

Jacob Spoelstra

Het is oorlog in Oekraïne, en niet zo’n beetje ook. En Nederland helpt mee. In eerste instantie heel voorzichtig door het sturen van twaalf verrekijkers en veertien zwemvesten. Dus als je nu op de boot naar Texel zit, hoop ik dat je goed kunt zwemmen want de zwemvesten liggen nu in de Oekraïne. Maar inmiddels hebben we ook raketten gestuurd, want wijsheid komt natuurlijk altijd achteraf.

Naast de fysieke oorlog woedt er nu ook een informatieoorlog. Ik volg bijna 24 uur het nieuws maar wat nu echt is en wat nu nep? Ik heb geen idee. Ik zag een filmpje waarin Thierry Baudet zei dat de inval in de Oekraïne de schuld is van het decadente Westen en niet van de zeer redelijke Poetin. Ik dacht eerst ook dat dit nepnieuws was, want het zou toch wel heel raar zijn dat de meest decadente politicus van Nederland dit zou zeggen. Het bleek wel echt. En ik had het kunnen weten, want ik heb het wel vaker gezegd: FVD en NSB, het scheelt maar drie letters.

Russische hackers

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Ik vind dat we moeten helpen, en flink ook. En niet alleen met de fysieke oorlog maar juist ook met de digitale oorlog. Daar zijn we toch goed in? Het waren toch de Nederlanders die die Russische hackers op Schiphol ontmaskerden?

Er wordt nu vele miljarden geïnvesteerd in de oorlog, maar ik mag toch hopen dat een groot gedeelte daarvan ook gaat naar de digitale oorlog. Laten we daar als Nederland ook flink bij helpen. Het zou nog wel eens meer kunnen helpen dan het sturen van rakketten en zwemvesten.

Wolven

Laten we hopen en bidden dat deze oorlog snel voorbij is . Vooral natuurlijk voor al die onschuldige Oekraïners. Daarbij zouden de boswachters op de Veluwe ook graag hun verrekijkers terugkrijgen. Nu moeten ze gokken waar de wolven zitten. Ze vermoeden dat er eentje in de Tweede Kamer zit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7324085). © Jaarbeurs IT Media.

8,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.