Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Knikkertijd

 

Jacob Spoelstra

De inflatie loopt nogal op. Oftewel, ons geld wordt minder waard. Reden om, als je de vele commercials moet geloven, dan maar te investeren in bitcoins of andere cryptomunten. Ik blijf dat toch raar vinden om reclame te maken voor geld.

Ik moest een poosje geleden een nieuwe auto en toen zei de verkoper tegen mij ‘deze auto verkoopt zichzelf’. Ik zei ‘nou, ze hebben jou ingehuurd, dus blijkbaar niet’. En ik dacht er direct achteraan dat hij hem ook niet aan mij verkoopt.

Piramidespel

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Bitcoins verkopen zichzelf ook niet. Er zijn wel veel mensen die bitcoins kopen, want vorig jaar steeg de koers van de bitcoin met 60 procent. Maar blijkbaar hebben nog steeds niet genoeg mensen bitcoins gekocht want de koers is ook bijna weer net zo hard naar beneden gegaan. Vandaar dat er ook weer flink reclame voor wordt gemaakt. Zo werkt het nu eenmaal in een piramidespel. Je moet wel nieuwe aanwas krijgen van deelnemers anders stort de piramide als een kaartenhuis in elkaar.

De cryptomunten gaan pas echt interessant worden als je ze overal kunt gebruiken. Dan zijn ze ook echt iets waard. Nu is het alsof je investeert in de sneeuwhoogte in Oostenrijk. Begin april ben je alles kwijt. Zou je ermee kunnen betalen dan is het een ander verhaal. Het is een beetje als met knikkeren vroeger. Je kon ook niet met knikkers betalen maar in de knikkertijd waren knikkers wel heel veel waard. Een paar weken later was de knikkertijd weer voorbij en knikkerde er niemand meer op het schoolplein. Daar stond je dan zielig met je washandje vol met knikkers.

Waardevast

Dus ik zeg investeer niet in cryptomunten en ook niet in euro’s. Maar goed, ik heb net geïnvesteerd in een auto dus misschien moet je helemaal niet naar mij luisteren. Het is ook nog een Škoda. Die schijnen lekker waardevast te zijn volgens de verkoper.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7302077). © Jaarbeurs IT Media.

7,2


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.