Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Functie elders

 

Jacob Spoelstra

De poppetjes voor het nieuwe kabinet zijn bekend. Alleen Mark Rutte blijft op dezelfde positie zitten. De overige bewindslieden uit het huidige kabinet hebben een ‘functie elders’ gekregen.

Verrassend is dat er dit keer ruimte is gemaakt voor een staatssecretaris voor Digitalisering. Weliswaar gedeeld met de post Koninkrijksrelaties maar toch. Ict wordt dus eindelijk een keer serieus genomen bij de overheid. Voor deze staatssecretarispost heeft Rutte Alexandra van Huffelen gestrikt. In het vorige kabinet was zij verantwoordelijk voor het dossier van het afhandelen van de toeslagenaffaire. Deze afhandeling duurt veel te lang en gaat veel meer geld kosten dan gedacht. Het duurt te lang en het kost te veel geld? Een prima kandidaat dus om de ict bij de overheid op zich te nemen, moet Rutte hebben gedacht.

Integraal werken

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Niet alle ict valt overigens onder haar hoede want telecommunicatie en digitale mededinging horen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) hoort bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, de AIVD en de Omgevingswet vallen onder het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de digitalisering van Defensie valt onder de minister van Defensie.

Maar ook dit is weer heel logisch want een beetje integraal werken bij de overheid zou natuurlijk ook weer twee stappen te veel zijn. Als je van het kastje naar de muur gestuurd moet worden is het natuurlijk wel handig dat je niet alles op één plek zet en er één iemand verantwoordelijk voor maakt.

Geld op zetten

Ik hoop wel dat het nu beter gaat met de ict bij de overheid, maar ik zet er nog niet al mijn geld op dit jaar. Waar ik wel mijn geld op zet dit jaar? Louis van Gaal, een derde, vierde en vijfde boosterprik en voor minimaal drie bewindslieden in het nieuwe kabinet een ‘functie elders’.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7298707). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.