Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Uitgelachen

 

Jacob Spoelstra

Innovatieve mensen worden in het begin vaak uitgelachen. Soms is dat terecht. Neem de uitvinder van de fiets. Die werd in het begin ook uitgelachen. En dat was natuurlijk volkomen terecht.

We kennen allemaal de foto’s van de eerste fiets. Waarom zo’n megagroot voorwiel? Hoe groot moet het fietsenrek worden? Je hebt een trap nodig om op het zadel te klimmen. Als je een lekke band hebt, ben je anderhalve dag bezig om hem te plakken. En dan heb je een voorwiel waarmee een olifant kan fietsen en dan doe je er vervolgens een achterband van een autopet op? Voor welke circusartiest is die fiets ontworpen?

Maar de fiets evolueerde met twee normale banden en je kreeg zelfs licht op je fiets. Weliswaar gebeurde dit met een dynamo die je hele voorwiel blokkeerde. Hierdoor moest je zo hard trappen dat je fietslicht eigenlijk overbodig was want mensen hoorde je een halve kilometer van te voren al aan komen hijgen met je rooie kop. Inmiddels heeft de elektrische fiets zijn intrede gedaan. De eerste aanzet werd hiermee gegeven met de Spartamet. En ook de mensen die een Spartamet hadden, hebben we heel erg hard uitgelachen. Je was een bejaarde als je daarop fietste. Nu zie ik gezonde kinderen van elf jaar met een elektrische fiets.

Bubbel

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Inmiddels zijn er nu ongeveer net zo veel fietsen als mobiele telefoons in Nederland. De mobiele telefoon, wat hebben we daar ook om gelachen. Waarom zou je overal bereikbaar willen zijn? Alsof je niet even kunt wachten om iemand te bellen als je thuis bent. Daarbij, je hebt toch een antwoordapparaat? Of wat dacht je van internet of e-mail. Waarom zou je iets via internet willen versturen? Waarom heb je dan nog een fax? We noemden het internet begin deze eeuw zelfs een bubbel. Dus waarom zou je een webshop beginnen? Alsof je op het 'wereld wijde web' een broek kunt passen. Zowel Peek als Cloppenburg denken hier nu anders over.

Hoodie

Dus als er nu een verwarde gast in een hoodie en met een knotje op zijn hoofd gaat roepen dat we volgend jaar, door het knipperen met onze ogen, gekweekt vlees kunnen printen, dan lach ik niet. Ik wacht wel even tot het product een beetje is doorontwikkeld.

Deze column verscheen eerder in Computable-magazine #05/21.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7277998). © Jaarbeurs IT Media.

8,2


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.