Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Geen campagne-item

 

Jacob Spoelstra nonchalant

Ik geloof nooit zo in toekomstvoorspellingen. Allemaal leuk wat visionairs vertellen op die congressen, maar het vaak is het niet meer dan extrapolatie van de huidige ontwikkelingen. Als toekomstvoorspellingen uit zouden komen, dan waren sciencefiction-films ook wel wat realistischer geweest.

Ik heb in sciencefiction-films nog nooit iemand een qr-code zien scannen. En volgens de sciencefiction-films uit de jaren 70, zouden we nu allemaal in hetzelfde trainingspak moeten lopen. Nu doen sommigen dat wel, maar dat zijn meestal niet de grootste visionairs van deze wereld.

Wereld veranderen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian. Kijk hier voor meer informatie.

Als je de visionairs van nu moet geloven, gaat ai onze hele wereld op de kop zetten. Ai is voor bijna alles de oplossing. Het is nog net geen toveren. Sterker nog, hoe hebben we het ooit zonder gedaan? Terwijl ik vijf jaar geleden geen visionair heb horen zeggen dat ai de wereld gaat veranderen. Vergeet big data waar we het nu over hebben, ai gaat het helemaal worden.

Maar als ai de oplossing is voor bijna alles, waarom hoor ik in de huidige verkiezingscampagne daar dan niemand over? Het is geen campagne-item. Ik hoor niemand over de mogelijkheden ervan. En ook niemand over de gevaren ervan. Ze willen allemaal meer huizen bouwen, daar geen asielzoekers in stoppen en grote bedrijven geen belasting laten betalen. Dit laatste roept natuurlijk niemand, maar gaat in een volgende VVD-kabinet natuurlijk wel weer gebeuren.

Overheid en ict

Maar er is geen lijsttrekker die roept dat ai het lerarentekort gaat oplossen, de overheid kleiner gaat maken en de regeldruk in de zorg naar beneden gaat halen. En waarom doen ze dit niet? Omdat niemand gelooft in sciencefiction. Anders hadden we nu allemaal wel in hetzelfde trainingspak gelopen. Of zouden ze stiekem weten dat overheid en ict niet zo’n goed idee is?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7575971). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.