Managed hosting door True

Spoelstra Spreekt: Er is hoop

 

Er is hoop voor de zorg. Volgens Diederik Gommers gaat een medische variant van ChatGPT de zorg redden. De zorg moet namelijk gered worden. Niet dat we slechte zorg in Nederland hebben, in tegendeel zelfs, maar het is gewoon veel te duur geworden. Dit komt omdat we steeds meer kunnen. En als je steeds meer kan, wil je ook steeds meer. Een van de redenen waarom de ict zo’n lucratieve industrie is.

Vroeger kon men niks. Zeker op medisch gebied was het behelpen. Als je een paar honderd jaar geleden bronchitis had, dan kwam de dokter langs en dan zei hij: ‘u heeft bronchitis’. En dan vroeg jij je af wat de dokter daaraan kan doen, maar dan kreeg je het antwoord: ‘helemaal niks’. De Indianen hadden tenminste nog een medicijnman die ging dansen. Vervolgens ging het dan regenen. Dus dan had je bronchitis en dan regende het ook nog eens. Daar ging de bronchitis ook niet echt van over.

Niet te helpen

Jacob Spoelstra

Jacob Spoelstra is columnist en stand-upcomedian met een waterontharder. Voor meer informatie kijk hier.

Nu kunnen we gelukkig veel meer. Dit kost dus ook steeds meer. En om deze kosten te drukken moet het allemaal efficiënter. Ai zou hier dus een uitkomst voor zijn volgens Diederik Gommers. Alleen brengt de combinatie efficiëntie en ziekenzorg niet echt warme gevoelens bij mij naar boven.

Ik zie al beelden voor me dat je door de ambulancebroeders binnen wordt gebracht en dat dan de verplegers aan ChatGPT gaan vragen of ze patiënt Spoelstra nog wel moeten gaan helpen. En dat ChatGPT dan vervolgens antwoord: ‘ik zou er niet aan beginnen. Veel te duur. Daarbij heeft meneer Spoelstra nog setje goede longen en een paar ongebruikte hersenen die we ook prima voor patiënt Dijkstra op zaal 3B kunnen gebruiken.’

Somber doen

Maar laten we niet somber doen. Er is hoop. Diederik Gommers heeft het gezegd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7511235). © Jaarbeurs IT Media.

7,3


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.